Els instituts desborden les places disponibles a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat tindrà més participació que mai. Enguany, les preinscripcions de centres docents s’han incrementat en un 16% respecte a les rebudes l’edició anterior, fet que mostra el creixement continuat i la consolidació de la competició any rere any. Si bé les 14 universitats de la Xarxa Vives que acolliran les fases locals classificatòries han fet un esforç per cobrir la demanda existent i han augmentat un 14% el nombre de places, les sol·licituds dels centres docents han superat finalment l’oferta. I és que l’oratòria “enganxa”, com demostra que més del 50% dels participants en la competició de 2019 ja visqueren l’experiència en edicions anteriors.

«Calen les fronteres entre països?» serà el tema al voltant del qual els estudiants debatran al 2019. La fase final de la competició tindrà lloc del 3 al 5 d’abril a la Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona), mentre que les fases locals classificatòries se celebraran durant els mesos de gener i febrer a 14 universitats de la Xarxa: Universitat Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València, i de Vic – Central de Catalunya.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és la competició d’oratòria més important del sud d’Europa. La competició proveeix al professorat d’una eina d’innovació docent per al desenvolupament personal de l’alumne en l’àmbit del multilingüisme i contribueix a la transferència de coneixement entre l’educació secundària i batxillerat i l’educació superior. L’activitat millora les habilitats comunicatives dels participants que es troben en l’etapa formativa i fomenta l’adquisició de competències transversals tan importants per la vida acadèmica i professional futures com són la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs, la planificació i la presa de decisions.

Organitzada des de 2014 (i des de 2005 en la modalitat universitària) per la Xarxa Vives i Escola Valenciana, la Lliga està adreçada a estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’entre 15 i 18 anys).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: