Escola Valenciana impulsa ‘El Repte del Vaixell’ en suport d’Open Arms

Escola Valenciana dedica la campanya solidària Un Euro, llavor de solidaritat d’enguany a Proactiva Open Arms, amb l’objectiu de crear consciència sobre la crisi humanitària migratòria i oferir recursos educatius als centres, sota el lema de “Salvem vides a la Mediterrània”.

Per aquest motiu, a més de la participació en la campanya, Escola Valenciana encoratja les persones solidàries, que no volen més vides perdudes a la mar, a fer un vaixell de paper i, tot seguit, penjar un mini vídeo o una foto, acompanyats d’un text de suport a la iniciativa:

Pocs dies després de l’inici de la campanya, diverses entitats han donat suport a la proposta, com per exemple les muixerangues d’Alacant, Conlloga-Muixeranga de Castelló, Jove Muixeranga de València i Penyeta Blanca de Cocentaina; La Fúmiga; la youtuber Nerea Sanfre; Trobadorets; Intersindical Valenciana; Escola El Trenet i l’Escoleta Del Cor De L’Eliana.

Què em hem de saber de Proactiva Open Arms

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que té la principal missió de rescatar de la mar a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa. La crisi migratòria a Europa és una situació humanitària crítica, la qual es va agreujar en 2015, per l’increment del flux de refugiats que comparteixen l’esperança d’arribar a països europeus, a través de perilloses travessies per la Mediterrània.

La majoria d’aquests moviments de població es caracteritza per una migració forçada de víctimes de conflictes armats, persecucions, pobresa, canvi climàtic o violacions massives dels drets humans. Són situacions que aprofiten les xarxes delictives de tràfic il•lícit d’immigrants, que els exposa al transport en condicions perilloses o degradants, principalment a dones, xiquets i xiquetes.

Des del setembre del 2015 a agost del 2018, Proactiva Open Arms ha aconseguit salvar 59.395 vides, ha oferit a aquestes persones l’oportunitat d’arribar a terra ferma després d’emprendre el viatge més perillós de les seues vides en mar obert, com el cas de les 12 persones rescatades pel pesquer de Santa Pola, Nuestra Madre Loreto, que fugien de les llanxes de les autoritats líbies i que van traslladar a Malta.

Escola Valenciana aprofita aquesta campanya, no únicament per recaptar un fons d’ajuda, també ofereix als centres educatius, xarrades i recursos didàctics amb la col·laboració de Proactiva Open Arms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: