Escola Valenciana celebra el Dia del Llibre

Escola Valenciana celebra enguany el Dia del llibre amb la presentació del projecte “El vaixell rescataparaules”, una iniciativa lligada a la figura de Francesc Ferrer i Pastor, lexicògraf a qui estan dedicades les Trobades 2019 amb el fil conductor del vaixell, imatge del cartell de les festes per la llengua d’enguany.

El projecte és la redacció un llibre col·lectiu que, capítol rere capítol, desenvolupa una història molt singular vinculada a les paraules dels diccionaris que representen valors humans i atributs positius de la convivència humana (amistat, raonar, compartir…). Un centre escolar, en representació de cada comarca, participa en la iniciativa que tracta de valorar paraules que atribueixen un valor social a comportaments i actituds humanes, individuals o col·lectives. El primer capítol el redactarà el CEIP de la Font d’En Carròs en homenatge al lexicògraf seguint la història per capítols sobre igualtat, medi ambient, solidaritat, coeducació etc.

10 de dones

D’altra banda, cal recordar que Escola Valenciana ha editat el llibre 10 de dones en la present edició del Voluntariat pel Valencià. Un llibre amb les històries escrites per deu autores sobre temes relacionades amb les dones. Isabel Clara Simó, Mariló Sanz, Carmen Agulló, Rosa Roig, Empar de Lanuza, Gràcia Jiménez, Lliris Picó, Amàlia Roig, Violeta Tena i Mercé Viana són les autores del llibre presentat al Centre Cultural de la Beneficència, a la Plaça del Llibre de València, a la plaça del llibre d’Alacant, així com a moltes localitats participants en el programa del Voluntariat pel Valencià.

10 de dones “És la creativitat de 10 autores que ens transmeten interés, coneixements i emocions. 10 autores que tenen l‘objectiu d‘animar-nos a llegir en la nostra llengua, completant així les accions d‘un voluntariat que té l‘objectiu d‘animar-nos a parlar en la nostra llengua” segons explica l’autora del pròleg, Carme Miquel.

Activitats d’animació lectora

Així mateix, Escola Valenciana, i amb la col·laboració de les coordinadores comarcals, organitza activitats d’animació lectora al llarg de tot l’any escolar, a més de publicacions didàctiques, auques, llibres, revistes i diaris editades per les coordinadores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: