Tavernes de la Valldigna celebra la Trobada de la Safor amb la recuperació de paraules

La comarca de Francesc Ferrer i Pastor s’ha bolcat en les trobades dedicades al lexicògraf “un personatge molt estimat a la Safor i al qual els centres li reconeixen la seua tasca de recuperació de la nostra llengua” explica la representant de la coordinadora de la Safor Valldigna d’Escola Valenciana, Pilar Gregori. De fet, la presentació del calendari de Trobades “Som i serem paraules” es va celebrar a la Font d’en Carròs, poble natalici de Ferrer i Pastor.

Una de les activitats que s’han desenvolupat al voltant de la Trobada ha estat la recuperació d’una paraula per part de cada centre educatiu “per crear xarxa entre els centres de la comarca, amb una activitat lligada a l’activitat del lexicògraf. El treball quedarà reflectit en una mural a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna” explica Pilar Gregori.

Des de la coordinadora de la Safor Valldigna, Encarna Serrano comenta que “a la comarca s’aprecia molt el valencià, sobretot als nuclis més menuts, i això es nota en la matriculació de l’alumnat, així com en la participació de les comunitats educatives i centres escolars en la Trobada”. “Enguany cal agrair molt especialment a la localitat de Tavernes de la Valldigna l’acollida i la gran participació en la festa del valencià”.

Dissabte 4 de maig, Tavernes de la Valldigna ha estat el centre de la festa. A les 17.00 hores s’ha iniciat la cercavila amb eixida des de la plaça de l’Ajuntament amb destinació als tallers, que clouran a les 20.00 hores amb el concert de Trobadorets, un aperitiu del concert nocturn amb els grups Tenda, Bajoqueta Rock i La Fístula Vallkànica.

2 comentaris a “Tavernes de la Valldigna celebra la Trobada de la Safor amb la recuperació de paraules

  1. Hola amics! M’heu donat una idea, pq es podria fer aquesta tasca en qualsevol poble. Estic desitjós de veure eixa Exposició de Murals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: