El vaixell de les Trobades atansa a Navaixes i Rossell

• L’Alt Palància i el Maestrat celebren les Festes pel Valencià que enguany retren homenatge al lexicògraf Francesc Ferrer Pastor.

• El proper 8 de juny Benilloba serà el poble que clou les Trobades 2019.

Els dies 31 de maig i 1 de juny arriben les Trobades d’Escoles en Valencià a l’Alt Palància i el Maestrat, respectivament. Cercaviles, tallers escolars, actuacions musicals, teatre, jocs tradicionals, exposicions, danses populars, contacontes, rutes històriques pels pobles, entre altres activitats, es posen a l’abast de la ciutadania en les festes d’estima col·lectiva pel valencià.

Fins ara, les Coordinadores Comarcals i la Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana han celebrat 17 Trobades, que han creat un potent teixit social amb la convocatòria de 203.000 persones sota el lema ‘Som i serem paraules’.  Santa Pola (el Baix Vinalopó), Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí), Nules (la Plana Baixa), Xixona (l’Alacantí), Carlet (la Ribera), Massamagrell (l’Horta Nord), Aldaia (l’Horta Sud), l’Olleria (la Vall d’Albaida), Orba (la Marina Alta), Quartell (el Camp de Morvedre), Riba-roja de Túria (el Camp de Túria), Castelló de la Plana (la Plana Alta), Sant Josep (València), Tavernes de la Valldigna (la Safor-Valldigna), la Romana (les Valls del Vinalopó), l’Alcúdia de Crespins (la Costera) i Sella (la Marina Baixa) han sigut els ports on ha atansat el vaixell de les Trobades 2019. Aquestes celebracions reivindiquen viure en valencià i fan valdre la dignitat de l’ensenyament en valencià.

Divendres 31 de maig

Navaixes: Va Trobada a l’Alt Palància

Navaixes celebrarà el proper divendres 31 de maig la Va Festa per la Llengua de l’Alt Palància amb més d’una trentena de tallers escolars, actuacions, cercavila, culturama i recicla, jocs populars, entre altres activitats proposades per a l’alumnat dels centres educatius d’Infantil, Primària i Secundària de la comarca.

L’agenda d’actes amb motiu de la Trobada preveu a les 9’30 hores la recepció de l’alumnat al carrer València de Navaixes. Escola Valenciana, el CRA Palància-Espadà, els ajuntaments de Navaixes, Castellnou i la Vall d’Almonesir i la Mancomunitat de l’Alt Palància  han organitzat aquesta Festa per la Llengua en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

L’organització ha proposat activitats de diversa mena, que s’inicien a les 9’45 hores amb una cercavila pel centre del poble, que finalitza a la Palça de la Verge de la Llum, lloc on està previst que l’assistència esmorze. Entre les 10’45 i les 12’50 hores, l’alumnat tindrà al seu abast més d’una trentena de tallers escolars, jocs tradicionals i cooperatius, esports, balls, gimcana i, a més, podrà gaudir de l’actuació del cantacançons Dani Miquel a les 13 hores en l’Amuna, i serà l’encarregat de cloure aquesta jornada d’estima pel valencià.

Més informació

Dissabte 1 de juny

Rossell: XIIa Trobada al Maestrat

Maestrat Viu, Escola Valenciana, el CRA La Bardissa, els ajuntaments de Rossell, Sant Rafel i la Pobla de Benifassà han organitzat una jornada lúdica i reivindicativa ben nodrida d’activitats, en col·laboració amb la Diputació de Castelló i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Els actes comencen de bon matí, a les 9 hores amb el muntatge de tallers i paradetes. És a partir de les 10 hores quan comença la Fira d’Entitats al carrer Concòrdia. En aquest moment s’inaugura la XIIa Trobada del Maestrat. La cercavila s’inicia a l’Ajuntament de Rossell i recorrerà els carrers del poble amb la Banda de Música de Rossell.

D’11’30 a 12’30 hores, l’organització ha programat una exhibició de pilota valenciana en la modalitat de Galotxa al carrer del Mar. A les 12’30 hores, l’assistència podrà gaudir de l’actuació musical de l’Escola Jaume I de la Sénia. Mitja hora més tard està prevista l’actuació dels Dolçainers i Nanos de Sant Rafel del Riu. A les 13’30 hores es clourà la Fira d’Entitats.

Al llarg del matí es podran visitar les exposicions de les portades i els logotips finalistes de la Festa per la Llengua i de la Revista Niño al Centre Cívic Molí Vell.

A les 16’30 hores el grup Trobadorets delectarà tothom amb una actuació musical. El lliurament de premis a les guanyadores i els guanyadors i finalistes dels concursos de portades i logotips de la Festa per la Llengua del Maestrat 2019 es portarà a terme a les 17’30 hores. A les 18 hores el concert de La Gira d’Escola Valenciana clourà la XIIa Trobada d’Escoles en Valencià del Maestrat amb l’actuació de Mascarats en format acústic.   

Més informació

Concert de La Gira a Barcelona

L’agenda musical de La Gira d’Escola Valenciana arriba a Barcelona de la mà d’Espai País Valencià amb les actuacions de Jazzwoman, The Dance Crashers, Tito Pontet i PD Germanius. El concert tindrà lloc el proper 1 de juny a partir de les 19 hores al Jardí del Passeig de Sant Joan amb Antoni Maria Claret (Barcelona). Escola Valenciana, Reviscola i Espai País Valencià han organitzat aquest concert en col·laboració amb l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: