Escola Valenciana se suma al Manifest “En defensa del nostre Territori sonor”

• L’entitat cívica anima les entitats i la ciutadania a donar suport a Territori sonor a través del Manifest “En defensa del nostre Territori sonor”.

Arran de l’anunci que Territori sonor, el programa d’ÀPunt conduït per la periodista Amàlia Garrigós, podria quedar al marge de la graella radiofònica estiuenca, Escola Valenciana ha donat suport a la iniciativa de donar continuïtat als continguts del programa durant els mesos d’estiu i durant tot l’any, com la resta de programes de la ràdio i la televisió pública.

«Territori sonor és un programa radiofònic que enriqueix la nostra cultura i, sobretot, ompli un buit molt important: fa visible el nostre patrimoni musical i tota la diversitat d’estils que podem trobar. L’equip que està al darrere dissenya les emissions amb professionalitat», ha comentat el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes.

En aquesta línia, l’entitat cívica ha volgut subratllar la necessitat de mantindre aquest programa que suposa «una enciclopèdia de grups que consoliden el panorama musical valencià». Al capdavall, ha afirmat el president: «Territori sonor ofereix continguts de qualitat i és un servei públic tan digne i tan fonamental com qualsevol altre programa d’ÀPunt».

Manifest

Els i les sotasignants, músics valencians i valencianes i persones interessades en el món de la cultura musical, volem expressar la nostra adhesió al següent manifest:

Després d’anys d’invisibilització activa de la música com a aposta política, d’anys de no rebre el suport dels mitjans de comunicació al nostre territori (amb excepcions puntuals), la creació d’Àpunt, la nova ràdio i televisió valencianes ens havia oferit un alè d’esperança, una gran plataforma per poder mostrar el nostre treball i difondre la nostra música.

A la desaparició recent i poc justificada de la seua graella d’espais com L’Estudi, Jazz Cru o València-Califòrnia, se suma ara per sorpresa l’anunci d’unes “vacances estiuenques” del programa diari de ràdio Territori Sonor, cosa que ens ha fet posar-nos alerta, per si això constitueix un subterfugi per possibilitar la seua desaparició definitiva.

Territori Sonor és un programa on es parla i es mostra en directe la música feta al nostre país, independentment d’estils, de tendències i, fins i tot, de la popularitat dels projectes, i amb una gran presència de la música en valencià. Excloure de la programació aquest espai modèlic ens deixa orfes i òrfenes i en la incertesa d’una situació on no veiem possible el creixement ni la visibilització del nostre treball.

Manifestem el nostre reconeixement a l’equip de Territori Sonor, en primer lloc, per la professionalitat que han mostrat amb programes replets de continguts interessants on contínuament es mostra el nostre treball. En segon lloc, perquè en molt poc de temps ha esdevingut un espai emblemàtic i Amàlia Garrigós, tota una referència. No entenem quins motius hi pot haver per apartar-lo de la graella de la programació.

 Demanem la continuïtat de Territori Sonor a la ràdio pública valenciana, amb Amàlia Garrigós a la seua direcció i tot l’equip actual i dotant-lo dels mitjans adequats perquè la tasca tan necessària que fins ara realitza, siga millorada i ampliada encara amb més continguts.

2 comentaris a “Escola Valenciana se suma al Manifest “En defensa del nostre Territori sonor”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: