Gent del desert i Tendur actuaran en el concert de benvinguda d’Escola Valenciana

• El concert tindrà lloc el 19 de setembre a les 19 hores al Campus d’Ontinyent i és gratuït. 

Escola Valenciana, la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià i el Consell d’Estudiants del Campus d’Ontinyent han organitzat la jornada de benvinguda al nou curs universitari, amb les actuacions del grup de folk rock Gent del desert i la veu de la cantautora Mireia Tortosa amb Tendur.

Aquesta trobada musical tindrà lloc el proper dijous 19 de setembre a les 19 hores al Campus d’Ontinyent de la Universitat de València (Vall d’Albaida). La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de València a través del Servei de Política Lingüística, el Campus d’Ontinyent i el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat.

Gent del desert

Gent del Desert és un grup musical de folk rock i cançó en valencià, sorgit el 2006 a Ontinyent (Vall d’Albaida). En les seues cançons busquen una simbiosi de la música i el text. No debades, l’origen del grup es remunta a una tertúlia literària que es feia a la Vall d’Albaida.

El grup està format pels músics Jesús Barranco (veu, guitarres acústiques i elèctriques i autoarpa), Miquel Barranco (baix i cors), Ivan Garcia “Léndel” (guitarres elèctriques i acústiques), Carlos Vecina (bateria), Paco Rodríguez-Bronchú (bombardí, fiscorn, trombó i flauta) i Ismael Cabero (flabiol, xirimita, tarota i sac de gemecs). També col·laboren amb el grup: Joan Mayor (percussió), Anselmo Martí (harmònica), Gerard Vercher (acordió) i Xavi Requena (saxo).

El tema “Toni Pep” de Gent del Desert forma part del compilatori de 21 cançons, que recull el volum XII del disc de La Gira d’Escola Valenciana (2017).

Gent del desert compta amb 9 àlbums publicats. El pèndol i la terra (Autoedició, 2007) fou la primera compilació, seguida per Molles (Sama-Rec, 2009), Celebració de la tempesta (Comboi records, 2010), Tres tributs, EP (Autoedició, 2013), Processionària (Comboi records, 2014), La caixa de Pandora (Comboi records – Sons de Xaloc, 2015) i Ésser viu (Comboi records, 2017). El 2019, el grup ontinyentí publica dos àlbums distribuïts conjuntament: Això s’ha d’intentar, gravat durant l’estiu de 2018, i Continua, durant la tardor del mateix any. Tots els temes s’han produït, gravat i mesclat per Jesús Barranco, assistit per Xavi Penadés (i per Rafa Monllor a “Sergent Cendra”).

Tendur

Mireia Tortosa és la cantautora que està darrere del projecte musical Tendur. Un «tendur» és una taula braser. Mireia Tortosa va decidir que fos aquest el nom del seu recopilatori de cançons perquè pretén que qui va als seus concerts «se senta com a casa».

Maria del Mar Bonet, Joan Manuel Serrat i Ovidi Montllor són alguns dels seus referents. En Tendur conflueixen diversos estils: des de la influència de la música valenciana fins a cançons que semblen brasileres. El primer contacte de l’ontinyentina amb la música fou quan tocava en una orquestra per amenitzar les festes a l’estiu. Mireia Tortosa va decidir continuar creixent i formant-se en la música. Ara com ara, la jove cantautora produeix la seua música, fa concerts i, fins i tot, ha guanyat algun premi de certàmens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: