Escola Valenciana ofereix el nou catàleg de cinema en valencià a escoles i ajuntaments

• El Cinema d’Escola Valenciana amplia l’oferta de pel·lícules i es consolida a 58 poblacions del País Valencià amb més de 75.000 espectadores i espectadors. 

Nou catàleg de Cinema en valencià.

• Tota la informació de  projeccions a l’Àrea de Cinema d’Escola Valenciana. Telèfon 96 347 27 83 i correu: cinema@fev.org

El vent entre les canyes, Hotel Transsilvània 3, Ocells de pas, La dona del segle iIncerta glòria, són alguns dels títols que es poden trobar en la 16a edició del programa Cinema a l’escola que ofereix Escola Valenciana. L’entitat cívica posa a l’abast dels centres educatius i dels ajuntaments un catàleg amb 18 pel·lícules adreçades a tots els cicles educatius, que van acompanyades de la corresponent guia didàctica, a fi de treballar els continguts audiovisuals a l’aula.

Les xifres de participació dels cinc darrers anys en aquest programa revelen un increment considerable de projeccions. En total, 58 pobles del País Valencià gaudeixen amb regularitat de cinema en valencià  gràcies al compromís dels ajuntaments i dels centres educatius en la normalització del valencià. Les xifres d’assistència a les projeccions també ha experimentat un increment: durant la campanya 2018 – 2019, Escola Valenciana ha aplegat més de 75.000 persones.

«El cinema en valencià és una eina pedagògica fonamental perquè les xiquetes i els xiquets puguen aprendre valors tan importants com l’amistat i la solidaritat mentre gaudeixen amb els seus personatges favorits», ha assenyalat el responsable del Cinema a l’escola, Josep Roca i ha afegit: «Enguany, esperem superar l’èxit de l’anterior edició i arribar a més centres educatius i als ajuntaments que vulguen contribuir a fer del valencià la llengua d’ús habitual».

Imatge d’arxiu de la campanya de cinema 2018-2019 als Albatexas, València.

Nou catàleg de ‘Cinema a l’Escola’

Les tendres anècdotes dels fantasmes Laban i Labolina, La increïble història de la pera gegant i El vent entre les canyes són les tres pel·lícules que Escola Valenciana proposa per a les xiquetes i els xiquets d’Educació infantil. Quant al primer cicle de Primària, els títols que presenta el catàleg són Gordon i Paddy, dos policies que han de resoldre el misteri de les bellotes desaparegudes, i El bosc Haquivaqui, un film entretingut i bonic, que conta la història dels animals d’aquest bosc. A través de la tradició de les faules més clàssiques parla d’humans per referir-se als animals i proposa un món inventat que anhela la pau i la convivència, on els conflictes es resolen de manera pacífica.

Les pel·lícules que Escola Valenciana ha inclòs en el catàleg audiovisual adreçades al primer i segon cicle de Primària són: la nova aventura dels superherois Els increïbles 2 i la tercera entrega de la pintoresca família de vampirs i monstres, Hotel Transsilvània 3: unes vacances monstruoses. Aquests dos títols sorprendran l’espectador amb divertides peripècies.

Imatge d’arxiu. Campanya de “Cinema a l’escola” a Castelló.

Les pel·lícules recomanades per al segon i el tercer cicle de Primària sónEn Ralph destrueix internet, que conta el viatge de Ralph a través de les xarxes socials;Al sostre del món acosta el llarg viatge de Sasha al PolNordiOcells de pas, un llargmetratge que parla de l’amistat, la sobreprotecció dels pares, la discapacitat, la superació dels límits, la necessitat de llibertat i d’autonomia de les xiquetes i els xiquetes, la recerca d’un espai propi i de fer valdre les petites coses. 

Les apostes audiovisuals d’Escola Valenciana per a l’ESO són Pelé, el naixement d’una llegenda i la divertida i meravellosa història Demà comença tot. Per a l’ESO i Batxillerat, l’entitat cívica ha volgut comptar amb quatre pel·lícules de diferent mena: La vida sense la Sara Amat,La dona del segle,Una bossa de bales iMents brillants. La segona, dirigida per Sílvia Quer, està dedicada a aquelles dones que van protagonitzar l’inici d’un canvi i una revolució. El llargmetratge és un mosaic de totes elles: sindicalistes, gitanes, monges, empresàries… La dona del segle està contextualitzada en la Barcelona convulsa de les vagues i el pistolerisme del 1919 i narra la història d’una dona a la recerca dels seus orígens.

Imatge d’arxiu: “Cinema a l’escola” a Ontinyent.

Els joves de Batxillerat també podran visualitzar La professora d’història i Incerta glòria, dirigida per Agustí Villaronga i protagonitzada per Marcel Borràs i Núria Prims.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: