Completades les cinc fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

La Xarxa Vives i Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua han celebrat durant els mesos de gener, febrer i març de 2020 una nova edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. A aquesta edició han participat un total de 56 equips d’arreu del País Valencià participaran en les fases locals que acullen les Universitats d’Alacant, Jaume I de Castelló, Miguel Hernández, Politècnica de València i València.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és un projecte que permet a l’estudiantat millorar habilitats comunicatives i competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, alhora que fomenta l’ús de la paraula, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip.

L’IES Josep Segrelles d’Albaida ha estat l’equip guanyador de la fase local de la Universitat Politècnica de València, que ha acollit la primera fase local del 16 al 18 de gener. Del 20 al 24 de gener 2020 ha arribat el torn de la Universitat Jaume I, en el qual l’IES Benassal ha estat l’equip guanyador. Pel que fa a la Universitat d’Alacant, l’IES Enric Valor de Castalla ha guanyat la fase local celebrara del 6 i 8 de febrer 2020. En febrer també s’ha celebrat la lliga local de la Universitat Miguel Hernández i en la qual ha guanyat l’IES Nou Derramador d’Ibi. Per últim, l’IES Ramon Llull de València ha guanyat la fase local la Universitat de València, celebrada del 3 al 7 de març. Han competit 8 equips de 6 centres formats per estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat.

La final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat tindrà els dies 22 i 24 d’abril de 2020 a la Universitat Rovira i Virgili. A aquesta fase final competiran els equips guanyadors de les 14 fases locals disputades a les universitats Abat Oliba CEU, d’Alacant, d’Andorra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: