Escola Valenciana denuncia la desaparició del valencià de l’espai públic de Rocafort i presentarà una queixa a l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat

L’entitat reprova l’incompliment tant de l’Estatut d’Autonomia valencià com de la Llei 4/1983 d’Ús i Ensenyament del Valencià per part del Govern de Rocafort, que ha decidit eliminar el valencià de la vida pública de Rocafort (l’Horta Nord). El valencià, llengua oficial i pròpia del municipi, ha desaparegut de tota la retolació pública, a més de les comunicacions oficials del consistori.

Escola Valenciana i la Coordinadora pel Valencià Horta Nord consideren aquests fets inadmissibles i, per això mateix, presentarà una queixa tant a l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana, com al mateix Ajuntament de Rocafort per aquesta vulneració del Decret 61/2017 d’Usos Lingüístics.

La Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià estableix, a més, que l’Ajuntament de Rocafort, com qualsevol altra administració local, haurà de procedir d’acord als principis d’aquesta llei. És a dir, l’Ajuntament de Rocafort té l’obligació de fer efectiu l’ús del valencià en totes les comunicacions municipal i senyalització viària i complir així amb el dret de la ciutadania a ser informada per qualsevol mitjà de comunicació en la llengua pròpia.

4 comentaris a “Escola Valenciana denuncia la desaparició del valencià de l’espai públic de Rocafort i presentarà una queixa a l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: