Escola Valenciana presenta ReTrobades, el web per a compartir recursos en valencià entre centres educatius

· L’entitat ha posat un conjunt de recursos i activitats a disposició dels cicles d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat

· El web ReTrobades es pot trobar a retrobades.escolavalenciana.org

Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua ha presentat aquest dimarts 22 de setembre a la plaça de Manises de València el portal web  de les ReTrobades, un espai virtual en el qual l’entitat posa a disposició dels cicles d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat tot un conjunt de recursos, activitats i vídeos que acompanyen en l’activitat didàctica. Aquesta campanya ha comptat amb el suport de Presidència de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

A la presentació de les ReTrobades ha participat el gerent d’Escola Valenciana Francesc Felipe, la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació Margarida Castellano, que ha acudit en nom del president de la Generalitat Ximo Puig, i el representant de Món d’animació Felip Kervarec.

Escola Valenciana ha presentat les ReTrobades en un curs extraordinari, ja que per primera vegada en 35 anys s’han hagut de suspendre les Trobades d’Escoles en Valencià. Per això mateix, “hem volgut inaugurar aquest curs amb un regal als centres educatius: les ReTrobades”, ha dit Francesc Felipe. Amb la finalitat de mantindre viu l’esperit de les Trobades i per a omplir la necessitat de recursos educatius en valencià, “hem fet aquest recull d’activitats, experiències, jocs i tècniques diverses permetran treballar aspectes com la competència emocional, la comunicació interpersonal o el treball en grup”, ha insistit.

Per part de Margarida Castellano, ha destacat que “les ReTrobades aporten un material per al professorat per a treballar tot allò que en el dia a dia no es té temps a les aules, per a treballar no només l’afectivitat o els continguts més cognitius, sinó també retrobar-se amb els companys en un any atípic”.

Per últim de Felip Kervarec, ha explicat que “el web ReTrobades mostra una gran varietat de recursos amb una funcionalitat pràctica, perquè tothom els puga trobar fàcilment per cicles escolars o temàtiques”.

Els recursos educatius es poden trobar al web retrobades.escolavalenciana.org  i estan organitzats per temàtiques: atenció, creativitat, música, psicomotricitat, expressió oral i escrita … I diferenciades per nivells i etapes educatives.

Arranquen les ReTrobades

Escola Valenciana ha presentat aquest matí l’edició especial ‘ReTrobades’ de la Revista SEMBRA, que arreplega anàlisi i opinions de diferents membres de la comunitat educativa, representants d’Escola Valenciana, la confederació Gonzalo Anaya, els sindicats STEPV, CCOO i UGT i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, amb motiu de l’inici especial d’aquest nou escolar especial.

L’entitat també ha oferit recentment la Cinemateca, un nou producte per a centres educatius que ofereix de forma il·limitada de 7 pel·lícules en valencià diferenciades durant tot el curs 2020-21.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: