El Voluntariat pel Valencià inicia la XVa campanya

Escola Valenciana presenta la nova edició del Voluntariat pel Valencià, el programa que promou la creació de parelles lingüístiques per a l’aprenentatge de la nostra llengua. 

Aquestes parelles estan conformades per una persona voluntària, que vol compartir la seua llengua, amb una persona aprenenta, que vol aprendre o perfeccionar el seu valencià.  Amb un format dinàmic i una estructura no acadèmica, l’objectiu d’aquest voluntariat és facilitar la conversa en valencià a persones que volen soltar-se a parlar-lo. 

A més de les parelles lingüístiques existeixen els Grups de Conversa, on un voluntari o voluntària fa la trobada amb un grup aprenents i aprenentes. 

El programa proposa la realització de 10 sessions de conversa d’una hora durant 10 setmanes i facilita una sèrie de materials per a donar suport tant la part voluntària com a l’aprenenta. 

Més de 25000 persones han participat en el Voluntariat pel Valencià des de 2005

“És un aniversari diferent al que esperàvem”, manifesta Vicent Font, coordinador del Voluntariat pel Valencià, “hem hagut de reinventar-nos i reforçar les nostres relacions amb ajuntaments. Tot i la dificultat, la resposta institucional ha estat molt positiva i ens ha permés seguir treballant per la nostra llengua. El temps de confinament ha portat un grandíssim increment en les inscripcions de persones aprenentes. Ara, necessitem que s’apunten voluntaris i voluntàries per poder donar servei a tothom i seguir ajudant a fer que el valencià siga, cada dia més, la llengua de tots”.

Durant les seues 15 campanyes, el Voluntariat pel Valencià ha comptat amb més de 25.000 participants entre persones aprenentes i voluntàries, amb un gran nombre d’usuaris que han repetit l’experiència. Fins i tot existeix un notable nombre de voluntaris que van començar sent aprenents, demostrant que el mètode de formació del programa funciona a l’hora d’augmentar el nivell i de motivar a la parla en valencià.

Materials i activitats 

El Quadern de suport

El Voluntariat pel Valencià disposa d’uns materials elaborats al llarg dels anys per tal de facilitar les trobades. Un d’ells és el Quadern de Suport, una eina didàctica dissenyada per a facilitar la tasca docent i d’aprenentatge de les persones participants.

El Quadern representa una excel·lent una guia de conversa i conté una sèrie de dades sobre cultura i geografia valenciana, a més d’activitats gramaticals diverses.

10 de dones. El darrer llibre del Voluntariat pel Valencià 

10 de dones, un llibre escrit per 10 dones escriptores d’arreu de la geografia valenciana és el darrer llibre publicat per el Voluntariat pel Valencià. Amb relats, poesia i filosofia, aquest llibre és un meravellós company d’aventura per al viatge cap al valencià que es realitza al Voluntariat.

Aquesta 3a edició pretén seguir recollint l’èxit de les anteriors, que han portat a aquest compendi literari ha arribat a 5.000 exemplars impresos. 

Un club de lectura virtual i en valencià

La Fundació pel Llibre i la Lectura, FULL, organitza en col·laboració amb Escola Valenciana, un Club Lector en línia, on els participants lligen un llibre en valencià i el comenten amb el seu autor,  a més, la participació en aquest programa preveu descomptes en cinema i teatre en valencià. 

El Voluntariat pel Valencià compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Així com de les administracions locals amb les quals col·labora puntualment en la gestió i organització del projecte.

El Voluntariat pel Valencià compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Diputació de València.  Fem Voluntariat pel Valencià a Alacant, Albal, Alcàsser , Alfafar, Alginet , Almenara , Alzira , Benetússer , Burjassot, Castelló, Catarroja, El Campello, Manises, Massamagrell , Mislata, Montcada, Montserrat, Museros , Nules , Oriola, Paiporta, Picanya, Pobla Vallbona, Quart Poblet, Sant Joan d’Alacant , Sedaví , Silla, Torrent, la Vall d’Uixò , València, Vila-real, Vinaròs i, en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, a Alcoi, Elda, Torrevella i Villena.  

Els Ajuntaments, entitats, col·lectius i persones que vulguen organitzar o participar al Volunariat Voluntariat pel Valencià, poden demanar informació info@voluntariatpelvalencià.org.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: