Escola Valenciana presenta les activitats commemoratives del 8M

L’entitat presenta la campanya “Activisme Feminista – Unim-nos per la igualtat”

Escola Valenciana som una entitat feminista, que promou els valors igualitaris a la sí de la nostra organització i a la societat en general. Com a entitat vinculada al món educatiu proposem, defensem i difonem la coeducació. Tots els anys participem i donem suport a la plataforma per la vaga feminista i llancem campanyes pròpies en commemoració del 8 de març, el 28 de juny i el 25 de novembre.

Enguany reivindiquem el dia de les dones amb el lema «8M: Activisme feminista», amb el qual volem reconéixer la lluita de totes les activistes feministes així com posar èmfasi en el fet que hem d’unir-nos per avançar en la construcció d’una societat lliure de masclisme i discriminació per raó de gènere. Ho fem en tres àmbits:

  • L’educatiu. Des de la nostra entitat veiem amb preocupació el creixent nombre d’agressions sexuals en grup que s’estan produint contra les dones, especialment adolescents i amb agressors també menors d’edats. És per això que creiem fonamental incidir en l’ensenyament secundari per formar en valors el nostre jovent. Llancem, així, una proposta de tallers de formació als instituts del País Valencià sobre la violència de gènere amb el títol “els mites de l’amor romàntic i les xarxes socials” . Aquests tallers s’oferiran gratuïtament a tots els centres de secundària que estiguen interessats. Al mateix temps, instem les institucions a incloure l’educació sexual afectiva en els projectes pedagògics de centre, perquè la coeducació també és la promoció d’una sexualitat lliure, consentida i basada en el respecte mutu.
  • El  social. Pel que fa a l’àmbit social en general i destinada a tota mena de públic, llancem un debat en línia amb dues expertes de renom en les que tractarem els diferents tipus de violència de gènere en l’època actual, quines variacions s’han produït en aquesta i quines noves formes d’agressions han sorgit i per què. Un debat dins de l’oferta de Tàndems en línia que oferim a través de les nostres xarxes socials – Twitch, Youtube i Facebook el pròxim 4 de març a les 19 h.
  • L’Activisme. Des de la Comissió d’Igualtat d’Escola Valenciana et convidem a fer-te activista pel feminisme, pots començar, adherir-te al nostre manifest [8m.activistespelvalencia.org]: 8M: Activisme feminista. Unim-nos per la igualtat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: