Lliurament dels Premis Sambori 2021 a Castelló

El Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló ha acollit aquest dissabte 5 de juny de 2021 el lliurament del XXIII Premi Sambori de Literatura en Valencià i el XIX Concurs Universitari de Narrativa Curta, amb una assistència de més de 250 persones d’arreu del País Valencià. A l’acte ha participat la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El soroll” de Castelló i l’espectacle de contacontes Xano-xano, d’Eva i Esther Andújar.

La presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, ha destacat l’altíssima participació en aquesta edició del premi literari, que és el major de tota Europa, amb “més de 90.000 participants de més de 400 centres i la implicació de 4.000 mestres”. “Aquesta xifra té encara més valor si tenim en compte els temps en què estem vivint”, que fan que la participació en el Premi Sambori ajuda a “mantenir viva la nostra llengua”. El Sambori, ha seguit Font,”és essencial per la normalització lingüística ja que potencia la imaginació a més de la lectura i la escriptura en la nostra llengua.

05/06/2021. Acte de lliurament dels XXIII PREMIS SAMBORI 2021 al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló. FOTO: PRATS i CAMPS (contacte: pratsicamps@gmail.com )

A aquest acte ha participat Pilar Safont Jordà, Vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat de la UJI; Natxo Badenes Franch, President d’Escola Valenciana; Rubén Trenzano, Director General de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; Mònica Àlvaro, Diputada de Compromís; Joan Ramon Monferrer, representant del PSPV-PSOE; Xelo Valls Gregori, representant de FECCOOPV; Jose Iglesias Ortega , represnetant d’Intersindical Valenciana; i Maria Majó i Clavell, membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural.

CONCURS UNIVERSITARI

El primer del concurs universitari ha sigut per a Ivan Canet Moreno (Universitat de València), per l’obra “Només les arrels sabran com guarir-me”. En segon lloc, ha quedat Miriam Benavent Bixquert (Universitat Politècnica de València) amb l’obra “L’última estació”. Per últim, Carles Miret Estruch (Universitat de València), amb “Els retrats impúdics”. A més, Ramon Soler Sambartolomé (Universitat Jaume I de Castelló) ha rebut l’accèssit per l’obra “El forat per dins” i Laura Sellés Lloret (Universitat d’Alacant) per “A la planxa”.

FORMACIÓ DE PERSONES ADULTES i ESCOLES OFICIALS D’IDIOMES

L’obra “El camí de les lluernes” de Francesc Xavier Beneyto Ibáñez (CPFPA Serrano Morales de València) ha rebut el primer premi. En segon lloc, “Parar taula” de Jordi Albors Agut (EOI de Gandia). Per últim, “El camí de Marta” de Lorena Cerezuela Lleó (CFPA L’Aladern d’Onda).

BATXILLERATS I CICLES FORMATIUS

L’obra “Sala vermella” d’Angel Harrow (IES Camp de Túria de Llíria) ha rebut el primer premi. L’obra “Ell o jo” de Marina Ferrer Soliveres (IES Maria Blasco de Sant Vicent del Raspeig) ha obtingut el segon premi. En tercer lloc, Andrea López Moreno (IES La Patacona d’Alboraia), per “Soledat té dents”. El jurat també ha atorgat una menció a l’obra “El lladre de besos” d’Alba Gallego Moltó (CIP FP Batoi d’Alcoi).

05/06/2021. Acte de lliurament dels XXIII PREMIS SAMBORI 2021 al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló. FOTO: PRATS i CAMPS (contacte: pratsicamps@gmail.com )

SEGON CICLE DE SECUNDÀRIA

L’obra “Volant” de Mariola Villar i Trenzano (IES Ferrer i Guàrdia de València) ha rebut el primer premi d’aquesta categoria. En segon lloc, “Núvols de sang” d’Anna Pol Mayoral (IES Jaume II d’Alacant). El tercer lloc ha estat per a l’obra “El plat de porcellana” d’Ana Pérez Herrero (IES Jérica-Viver).

PRIMER CICLE DE SECUNDÀRIA

En primer premi s’ha atorgat a l’obra “El descontat” d’Andreu Garcia Gómez (IES Pare Vitòria d’Alcoi). En segon lloc, “El pitjor àngel” de Nerea Asensi Villar (IES Les Nòries de Monfort del Cid). En tercer lloc, “Com tots els dijous” de Joan Pérez Sánchez (IES Francesc Ferrer i Guàrdia de València). S’ha atorgat un accèssit a Laia Agut Espinosa (IES Joan Coromines de Benicarló) per l’obra “La caixa i la viola”.

COL·LECTIU DE SECUNDÀRIA DE NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS

El primer premi d’aquesta categoria s’ha atorgat a l’obra “Jordi i el tresor amagat” del CPEE La Panderola de Vila-real (la Plana Baixa), amb el mestre Santiago Molés Vera.

TERCER CICLE DE PRIMÀRIA

El primer premi s’ha atorgat a les obres “El llibre que escopia animals” d’Adrián García Campos (CEIP Pare Català de València i “El viatge d’Isabela”  de Laura Toral Muñoz (CEIP Alfons X el Savi de Novelda). En segon lloc, les obres “La disfressa màgica” de Vicent Alcaraz (CEIP Verge del Remei de Castelló de Rugat) i “Llíria, tenim un problema” de Raquel Esteve Oliva (CEIP Sant Vicent Ferrer de Llíria). En tercer lloc, “El món dels contes” de Sofía Novella Budí (CRA Palància-Espadà de Castellnovo).

SEGON CICLE DE PRIMÀRIA

L’obra “El forn animat” de Maria Pérez Alandes (Col·legi La Masia de Museros) ha rebut el primer premi. En segon lloc, l’obra “Lego en blanc i negre” de Marc Balaguer Font (CEIP Benimantell). En tercer lloc, “El mag Robert” de Pere Serra Miralles (CEIP L’Assumpció de la Vall d’Uixó).

PRIMER CICLE DE PRIMÀRIA-individual

El primer premi s’ha atorgat a l’obra “Lluís i el llapis màgic” d’Erick Sanz Linas (CRA Ribera Alta de Sant Joanet). En segon lloc, l’obra “L’esquirol i el colom” de Lara Gómez Hernández (CEIP El Crist de Meliana). Per últim, “El nostre hort escolar té súper poders” de Marc Sabater Viña (CEIP Benimaclet de València).

PREMI EMPAR GRANELL A LA MILLOR PROPOSTA PEDAGÒGICA EN LA MODALITAT D’AULA

El primer premi Empar Granell a la millor proposta pedagògica en la modalitat d’aula ha estat per a l’obra “El lleó famolenc” de M. Encarnación Escandell Grau (CEIP Bosch Marín de Carlet).

05/06/2021. Acte de lliurament dels XXIII PREMIS SAMBORI 2021 al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló. FOTO: PRATS i CAMPS (contacte: pratsicamps@gmail.com )

PREMIS VICENT MARÇÀ A LA PARTICIPACIÓ COMARCAL

La Fundació Sambori ha atorgat el Premi Vicent Marçà als Col·lectius per la Llengua i la Cultura. Castelló, “per la seua trajectòria, participació i implicació incondicional i perquè l’any passat van desdoblar la seua comarca creixent cap al Maestrat i els Ports, la Plana Alta, la Plana Baixa i l’Alt Palància amb un gran èxit de participació”. Van recollir el premi Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana i Conxa Ortells, dels Col·lectius de Castelló, ambdós patrons de la Fundació Sambori.

PRIMER CICLE DE PRIMÀRIA (modalitat d’aula)

En primer lloc, l’obra “Arta torna a somriure” d’Amparo Sanroque Antón (CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot). En segon lloc, l’obra “El bosc del llop” d’Alicia Díez López de Sancho (CEIP Federico García Lorca de València).

05/06/2021. Acte de lliurament dels XXIII PREMIS SAMBORI 2021 al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló. FOTO: PRATS i CAMPS (contacte: pratsicamps@gmail.com )

INFANTIL EN LA MODALITAT D’AULA

El primer premi d’infantil de 0 a 3 anys s’ha atorgat a l’obra “L’oroneta” del CEIP Eloy Coloma de Xixona (Mestres: Elena Peydró i Mar Picó). En segon lloc, l’obra “Pel dret a llegir baix l’aigua” del EI Kinder de Sant Antoni de Benaixeve (Mestres: Paco Cantos i Lorena Verdejo).

El primer premi d’infantil de 3 anys s’ha atorgat a l’obra “La caixa d’Emily” del CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente de Manises (Mestra: M. Dolores Llamas Aguilera). En segon lloc, “El conte de Xixona” del CEIP Eloy Coloma de Xixona (Mestra: Araceli Martínez Yusá).

El primer premi d’infantil de 4 anys s’ha atorgat a l’obra “Ens hem perdut” del CEIP Sant Roc de Polop (Mestra: Cristina Tolosa Blasco). El segon premi, per a l’obra “Un mar ple de màgia” del CEIP El Barranquet de Godella (Mestra: M. Amparo Fayos Máñez).

El primer premi d’infantil de 5 anys s’ha atorgat a l’obra “La cua del llop” del CRA Mondúver-Safor de Barx (Mestra: Mariví Moltó Alfonso). En segon lloc, l’obra “El planeta de les abraçades” del CEIP Beata Inés de Benigànim (Mestra: M. Carmen Vidal Beneito).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: