Arriba Foguera, el cicle de conferències sobre activisme, cultura i pensament

Les inscripcions estan obertes al web foguera.info

Escola Valenciana i Tresdeu inicien la programació de Foguera: Activisme, Cultura i Pensament, que tindrà lloc al Jardí Botànic de la Universitat de València.

Les dues organitzacions promouen aquesta iniciativa davant la necessitat de “projectar un futur millor”, així com de potenciar noves veus i noves idees. Aquest cicle de conferències compta amb quatre taules redones, en les quals es debatrà amb persones expertes en la matèria sobre el nou paradigma de l’audiovisual, la presència de les dones en la tecnologia, la presència de l’extrema dreta a internet i, per últim, la precarietat a l’indústria cultural.

Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana; Òscar Piera, membre de Tresdeu; Saray Cerro, humorista; i Marta Meneu-Borja, periodista i booktuber

Foguera s’obri amb la conferència “El nou paradigma de l’audiovisual”, moderada pel director gerent d’Escola Valenciana Francesc Felipe, i en la qual participen Inés Hernand, presentadora de Gen Playz (RTVE); Clàudia Reig, sòcia de la cooperativa Barret Films; i Javi Ivànyez, creador d’Eh Universo Media. A continuació, tindrà lloc l’acuació de l’humorista Saray Cerro.

El feminisme protagonitza la taula “Dones i tecnologia”, moderada per Alexandra Usó, secretària d’Escola Valenciana, i en la qual participa l’activista per la sobirania tecnològica, Gala Pin; la divulgadora i youtuber en La gata de Schrödinger, Rocio Vidal; i la creadora de contingut feminista Belén Ivars. Tot seguit, celebra la seua actuació el grup alacantí Vienna.

A continuació, s’aborda l’augment de la presència de l’extrema dreta a internet, amb la taula “Internet i l’extrema dreta”, moderada per Òscar Piera, membre de la cooperativa Tresdeu, i en la qual participarà el periodista especialitzat, Miquel Ramos; Pol Andiñach del canal Cuellilargo; i el col·lectiu mil·lenial Proyecto Una. Tot seguit, ocupa l’escenari l’actuació de la banda Marialluïsa, que visita per primera vegada el País Valencià.

Tanca aquest cicle de conferències la taula recona “Precarietat i Indústria cultural”, moderada per la periodista i booktuber Marta Meneu moderarà i en la qual participa l’economista urbà Ramon Marrades; la professora, creadora de contingut i artista Aina Monferrer; i la crítica d’art Marisol Salanova.  Per últim, té lloc l’actuació d’El Joan Petit, amb una proposta de música urbana i reggaeton en valencià des de La Safor i el nou pop de Laborde, alter ego de Miriam Ferrero, cantant de Lisasinson.

Aquest esdeveniment està organitzat per Escola Valenciana i la productora Tresdeu Media, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. També hi col·laboren la Universitat de València, el Jardí Botànic de la UV i la productora PRO 21.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: