Coeducació, inclusió i plurilingüisme, i transformació digital, eixos del VI Congrés d’Escola Valenciana

Visita el web congresescola.com // Inscripcions // Programa

L’esdeveniment comptarà amb la intervenció de ponents com Marina Subirats, Carmen Agulló, Najat El Hachmi, Bel Olid, Vicent Pasqual, Avel·lí Flors, Josep Maria Baldaquí, Anna Albalat, Mercè Gisbert o M. Luisa Márquez

Escola Valenciana ha obert el termini d’inscripció per a acudir de forma presencial al seu VI Congrés, al web  https://congresescola.com/6e-congres/inscripcio/, que tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de desembre a València, i estarà estructurat en els tres eixos de coeducació, diversitat i plurilingüisme, i transformació digital a les aules. Al web de l’esdeveniment també es poden consultar els horaris i resums de les ponències i intervencions, a més d’altra informació complementària i d’interés per a les persones assistents. Aquest esdeveniment tindrà lloc a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València i celebrarà la cloenda al Paranimf de la Universitat Politècnica de València.

L’entitat presenta el programa d’aquest simposi, que compta amb ponents rellevants en les seues matèries com Najat El Hachmi, Bel Olid, Avel·lí Flors, Raquel Casesnoves, Vicent Pasqual, Josep M. Baldaquí, Anna Albalat i Mercè Gisbert. El congrés s’inaugurarà el matí de dijous 9 de desembre al Paranimf de la Universitat de València, acte en el qual intervindran Marina Subirats i Carmen Agulló, entre altres.

L’eix de coeducació arrancarà a la vesprada amb les ponències inaugurals “El repte de coeducar en una societat multicultural”, a càrrec de Najat El Hachmi, i “La diversitat sexual, una realitat”, a càrrec de Bel Olid. Tot seguit, tindrà lloc una taula redona sobre “com aconseguir una societat igualitària”, amb Lorena Escandell, la Confederació d’AMPA Gonçal Anaya i Anna López Navajas. A més, es compartiran experiències coeducatives del CEIP Ausiàs Marc de Picanya, de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia i de l’IES Francesc Ribalta de Castelló de la Plana. També es parlarà sobre l’ús de les xarxes socials i la coeducació, a càrrec de Trinidad Moreno Cobos. Per últim, es realitzarà un taller sobre “mestres valencianes compromeses”, a càrrec d’Enric Ramiro Roca, un taller sobre coeducació i música (“Com cuinar un rap”), a càrrec de Josep Alcover i Pons, i un altre sobre noves masculinitats, per part de Josep M. Canal Barbany. A més, es compartirà l’experiència coeducativa a infantil i primària de “La Naturadora”, de Benissa, i una experiència de pati coeducatiu, a càrrec de Sandra Molines Borràs.

Divendres 10 s’iniciarà amb l’eix d’inclusió i plurilingüisme, i les ponènciaes inaugurals “Situació actual sociolingüística al País Valencià”, a càrrec d’Avel·lí Flors i Raquel Casesnoves Ferrer, i la ponència “La gestió de les llengües: pedra angular de la didàctica plurilingüe”, a càrrec de Vicent Pascual Granell i Josep Maria Baldaquí Escandell. Tot seguit, es presentaran diferents experiències reals sobre l’escola en zones valencianoparlants i zones castellanoparlants, les llengües de les famílies i patis inclusius. A més, es presentarà la comunicació “Fa més qui vol que qui pot”, a càrrec de l’IES la Torreta d’Elxa. Tindrà lloc, també, la taula redona “Els ancoratges ferms per construir l’escola valenciana” i “Actituds envers la llengua: promoció de l’ús de la llengua en l’alumnat universitari”, a càrrec de Carles Segura-Llopes. A continuació, prendran la paraula Jaume Fullana Mestre, Vicenta Tasa Fuster i Oreto Trescolí Bordes a la taula redona “L’educació plurilingüe i el seu desenvolupament normatiu: oportunitats i amenaces”. A més, es presentaran tres comunicacions sobre experiències TILC al CEIP Montcabrer de Muro, informació actualitzada sobre l’aplicació del PEPLI a primària i secundària i la “Carta Europea de les Llengues, ara i ací”.

L’eix de transformació digital obrirà la vesprada de divendres 10 amb les conferències “La planificació digital als centres educatius”, a càrrec d’Anna Albalat Martínez, subdirectora general de Recerca i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, i “Què puc fer o no a l’aula amb la tecnologia”, a càrrec de Mercè Gisbert, doctora en Ciències de l’Educació i especialista en tecnologies aplicades a l’educació, professora de la Universitat Rovira Virgili. Seguidament, se celebrarà una taula redona amb Màrius Fullana, en representació  de la Confederació d’Associacions de Mares i Pares Gonçal Anaya, i Antònia Paredes Climent, cap d’estudis del CEIP Joan Martorell de Gandia. A més, es presentaran les comunicacions “Protecció de dades, drets d’autor a la xarxa”, a càrrec de Ricard Martínez Martínez, director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital, i “Propostes per a integrar la tecnologia a l’ensenyament”, a càrrec de la Xarxa Cooperativa d’Experiències TIC per a l’Ensenyament de Valencià, 1entretants. Per últim, es duran a terme els tallers “Ràdio autogestionada a les aules”, “Les tecnologies aplicades a l’educació infantil” i “Experiències d’integració de llengua i continguts amb TIC”.

La cloenda d’aquest VI Congrés d’Escola Valenciana tindrà lloc el matí del dissabte 11 de desembre, al Paranimf de la Universitat Politècnica de València, acte en la qual es presentaran les conclusions del congrés. A continuació, intervindrà M. Luisa Márquez Rodríguez, coordinadora de la Xarxa d’Escoles Associades de la UNESCO. El matí acabarà amb una activitat lúdica amb actuacions musicals de grups escolars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: