Samantha Hudson, Elizabeth Duval, Esther o Maria Juan entre les confirmacions de la 2a edició de Foguera

El cicle de conferències impulsat per Escola Valenciana i la cooperativa Tresdeu torna després de l’èxit de la primera edició amb un cartell enfocat a visibilitzar noves idees i propostes culturals de la mà d’icones feministes i LGTBIQ+. 

La nova cultura popular com a premissa Foguera s’expandeix i, a més del Jardí Botànic de la Universitat de València que es converteix un any més en escenari, es podrà gaudir de les conferències i actuacions a Catarroja i La Pobla de Vallbona els dies 8, 9 i 10 de setembre.

La primera taula arriba el segon dijous de setembre a la plaça de la Llotgeta de Catarroja amb les travestis i còmiques Pamxdèmia i Ferran, que conformen les Germanes Pintoresque. Junt amb la còmica Saray Cerro parlaran de ‘Fer comèdia en valencià’. Aquesta primera proposta del Foguera 2022 conclourà amb Esther, la cantant de Vinaròs que ja és una de les veus més sol·licitades al panorama musical actual. 

La Casa Gran Museu Etnològic de la Pobla de Vallbona acollirà la segona jornada del cicle amb la taula redona ‘Feminisme i indústria musical’. Qui millor per a parlar de música i feminisme que la cantant i gestora cultural May Ibañez, la productora Iris Estella, i Miriam Laborde, cantant i guitarrista del grup Lisasinson. Per finalitzar aquest dia en el qual la música és protagonista, la compositora, guitarrista i cantant Sandra Monfort compartirà amb els assistents la seua música que mescla sons tradicionals amb avantguardistes.  

El dissabte obri amb la primera taula redona que tindrà lloc a les sis de la vesprada al Jardí Botànic, ‘Feminisme i mass media’. Aquesta proposta serà analitzada per les professionals de la comunicació Maria Juan, humorista i actriu, la periodista Sara Cano, de Castellón Plaza, i la reconeguda filosofa i escriptora Lyz Duval

L’última jornada continuarà a l’espai verd de la Universitat de València amb ‘Noves identitats a la cultura popular’, de nou amb les Germanes Pintoresque i amb una de les personalitats més rellevants al món de l’activisme LGTBIQ+ i les xarxes socials: Samantha Hudson. Per concloure amb aquesta segona edició hi actuarà el grup de música Oceäns, una nova proposta de música urbana que ja ha deixat empremta amb el seu últim single “Amb tu”. Seran ells els encarregats de concloure el cicle Foguera fins a l’any vinent.

El cicle de conferències, en aquesta nova edició, compta amb la implicació de les coordinadores comarcals de Camp de Túria, la CAPPEV i El guaix. A més, suma un gran nombre d’institucions que hi participen i es comprometen amb la cultura com són la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, la Universitat de València, Pro 21, l’àrea de Cultura de la Diputació de València, l’Institut d’Estudis Comarcals Camp de Túria i els Ajuntaments de Catarroja i La Pobla de Vallbona. A la pàgina web oficial foguera.info es pot trobar tota la informació de les jornades i on estan obertes les inscripcions gratuïtes per poder assistir. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: