​Escola Valenciana apropa la cultura audiovisual a les escoles rurals valencianes

El projecte “Cinema a l’Escola rural” arribarà 10 comarques aquest octubre

Escola Valenciana impulsa aquest mes d’octubre de 2022 el projecte “Cinema a l’Escola rural”, que aproparà la cultura audiovisual a diferents Col·legis Rurals Agrupats de 10 comarques diferents del País Valencià. L’objectiu d’aquest projecte és “apropar el cinema als centres educatius que, per les seues característiques, tenen més difícil l’accés al món audiovisual”.

Un total de 10 centres són els seleccionats aquesta primera edició de “Cinema a l’Escola rural”, que arribarà al Baix Segura, el camp de Túria, el Camp de Morvedre, la Ribera, la Vall d’Albaida, la Costera, la Marina Baixa, la Safor, l’Alcalatén i els Ports i en els quals es realitzarà un taller sobre la història del cinema i els efectes especials. Aquests tallers, que es realitzen a totes les aules de cada CRA.

Després dels tallers, l’experiència acaba amb la projecció d’una pel·lícula a un dels pobles on està algun dels aularis dels CRA Aquesta està oberta a tot l’alumnat, així com a mares i pares i veïnat dels municipis. A més de gaudir de la projecció, l’alumnat també disposarà d’una guia didàctica per a treballar diferents aspectes relacionats amb la pel·lícula.

Per últim, cada centre participant tindrà accés gratuït a la CINEMATECA d’Escola Valenciana. Un servei digital que ofereix, durant un curs escolar, l’accés a 30 pel·lícules especialment recomanades per a l’àmbit educatiu. Les 30 pel·lícules, adreçades a alumnat de 2 a 12 anys, tracten temes com la diversitat, transmeten valors socials i culturals, i contribueixen a l’educació emocional, alhora que estimulen la sensibilitat estètica. A més dels drets d’exhibició col·lectiva dels films, la subscripció inclou materials pedagògics complementaris per a treballar-los amb l’alumnat i explorar les possibilitats educatives que presenten.

Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: