Escola Valenciana denuncia una nova discriminació lingüística a Alacant: “o em parles en castellà o no podrem atendre la teua filla”

L’àmbit sanitari registra 1 de cada 2 vulneracions lingüístiques

Escola Valenciana denuncia un nou cas de discriminació lingüística a la Ciutat d’Alacant, ocorregut el passat divendres 21 d’octubre al Centre de Salut de Sant Blai (Alacant).

Una família denuncia el tracte rebut per una administrativa d’aquest centre de salut, la qual es va negar a atendre’ls fins que no li parlaren en castellà. Aquesta família denuncia la situació “d’absoluta vulnerabilitat” en la qual es van trobar, quan l’administrativa els va etzibar “o em parles en castellà o no podrem atendre la teua filla”. A més, insisteixen que “no és admissible que et facen triar entre que atenguen la teua filla o poder-te expressar en la teua llengua”.

Escola Valenciana denuncia que aquesta no és una situació aïllada. L’entitat denuncia la situació alarmant que es viu a l’àmbit sanitari, que concentra 1 de cada 2 vulneracions recollides a l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana.

En aquest sentit, Escola Valenciana insisteix que “la competència lingüística de tot el funcionariat no es pot ajornar ni un minut més”. L’entitat recorda que la gran majoria del personal públic de la Generalitat ja està capacitat per a atendre en valencià i demana al govern valencià que “pose en marxa els mecanismes necessaris perquè no es torne a vulnerar els drets lingüístics de la ciutadania valencianoparlant”.

Escola Valenciana posa a disposició de la ciutadania els seus recursos perquè cap vulneració lingüística quede sense resposta i informa que davant de qualsevol queixa, com en aquest cas, l’entitat s’ha adreçat al Síndic de Greuges, l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat i la institució corresponent: la Conselleria de Sanitat, en aquest cas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: