Escola Valenciana guardona Isabel-Clara Simó, la Universitat d’Alacant i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa

· Els guardons es lliuraran el pròxim 26 de novembre a Altea (la Marina Baixa)

· Pots inscriure’t a l’acte a 19nit.escolavalenciana.org

Escola Valenciana ha anunciat que la XIX Nit, que se celebrarà el 26 de novembre al Palau d’Altea, reconeixerà la trajectòria en la defensa del valencià d’Isabel-Clara Simó, la Universitat d’Alacant i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa.

La Nit d’Escola Valenciana 2022 és un esdeveniment que reuneix Activistes i persones vinculades a l’entitat, representants institucionals i personalitats valencianes i que està organitzat per Escola Valenciana i la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa, amb el suport de l’Ajuntament d’Altea i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

L’acte, que estarà conduït pels periodistes Marta Llinares i Sergi Castillo, retrà homenatge a l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. A més, aquell mateix dissabte s’ha organitzat diferents activitats gratuïtes al voltant de l’escriptora: una visita a l’Aula d’interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una ruta Carmelina guiada per la platja de l’Olla d’Altea. Diumenge, s’oferirà una nova visita a l’Aula d’interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una altra ruta Carmelina, aquesta guiada per Joan Borja pel barri del Fornet d’Altea.

Guardó “Josep Vicent Garcia” a la trajectòria individual a títol pòstum a Isabel-Clara Simó

Escola Valenciana atorga el seu Guardó a la trajectòria individual a Isabel-Clara Simó, a títol pòstum. L’entitat vol reconéixer una de les autores modernes més importants de la literatura Catalana. Simó ha destacat per ser una escriptora compromesa amb el país i amb la nostra llengua i també per tota una vida lluitant per les dones i el feminisme mitjançant la literatura.

Guardó Extraordinari: Universitat d’Alacant

Amb aquest guardó, Escola Valenciana reconeix el treball d’institucions i de col·lectius en la promoció i ús del valencià. Enguany, l’entitat reconeix la llarga trajectòria de la Universitat d’Alacant, una institució referent en la defensa del valencià a les comarques centrals i del sud.

La Universitat d’Alacant és una universitat pública, oberta i plural que any rere any participa de forma activa en projectes com les Trobades d’Escoles en Valencià, La Lliga de Debat o el Feslloc. Destaca el seu treball per la normalització i promoció lingüística amb iniciatives pròpies com el Servei de Llengües, el seu Centre d’Autoaprenentatge de Llengües que ajuda a fer que noves persones parlen valencià.

Guardó a l’Ús Social del Valencià: Associació d’Estudis de la Marina Baixa (AEMABA)

Aquest guardó reconeix la tasca de promoció i ús del valencià per part de col·lectius de diversos àmbits com són l’esport, l’audiovisual o la música. Escola Valenciana ha volgut reconéixer la trajectòria de l’Associació d’estudis de la Marina Baixa, que treballa recuperant el patrimoni cultural, natural i lingüístic d’aquesta comarca i compartint-ho amb la gent per mitjà de la seua revista Sarrià, editada ininterrompudament. Una associació referent a la comarca que treballa de forma destacada en la difusió del patrimoni de La Marina Baixa i que lluita perquè aquesta comarca es torne a retrobar amb els seus valors culturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: