Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Altea presenten la XIX Nit d’Escola Valenciana

Aquest esdeveniment tindrà lloc el pròxim 26 de novembre al Palau d’Altea (la Marina Baixa)

Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Altea han presentat aquest matí la XIX Nit d’Escola Valenciana, l’esdeveniment anual on es lliuren els guardons d’Escola Valenciana a persones i col·lectius que treballen per la normalització de la nostra llengua.

A la roda de premsa, oferida al Palau d’Altea, han acudit la vicepresidenta d’Escola Valenciana, Imma Garrigós i Albert; la presidenta de la Coordinadora per l’Ensenyament en valencià de la Marina Baixa, Reme Gadea Blasco; el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Altea, Miguel de la Hoz Sellés; la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, Xelo González Ripoll; i el regidor de Recursos Humans de l’Ajuntament d’Altea, Rafa Ramón Mompó.

La vicepresidenta d’Escola Valenciana, Imma Garrigós i Albert, ha destacat que “per primera vegada, la Nit arriba a la Marina Baixa”. Un esdeveniment, amb el qual l’entitat reconeixerà la “trajectòria en la defensa del valencià d’Isabel-Clara Simó, la Universitat d’Alacant i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa”.

Per la seua banda, la presidenta de la Coordinadora per l’Ensenyament en valencià de la Marina Alta, Reme Gadea Blasco, ha avançat que l’acte “posarà al centre la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas, a qui se li retrà un homenatge representant part de la seua obra”. A més, “s’han organitzat activitats gratuïtes al voltant de l’escriptora: una visita a l’Aula d’interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una ruta Carmelina guiada per la platja de l’Olla d’Altea. Diumenge, s’oferirà una nova visita a l’Aula d’interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una altra ruta Carmelina, aquesta guiada per Joan Borja pel barri del Fornet d’Altea”.

L’acte, que estarà conduït pels periodistes Marta Llinares i Sergi Castillo, està obert al públic. Per a assistir de públic, només cal inscriure’s al web http://19nit.escolavalenciana.org.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: