Escola Valenciana col·laborarà en l’alfabetització en llengua ch’ortí de comunitats tradicionals de l’Amèrica Central

El projecte Un euro, llavor de solidaritat coopera novament amb Escoles Solidàries

Escola Valenciana ha encetat una nova campanya del projecte Un euro, llavor de solidaritat, en col·laboració amb l l’ONGD valenciana Escoles Solidàries, per a recaptar fons per al programa d’alfabetització i seguretat alimentària i nutricional en municipis de llengua ch’ortí de l’Amèrica Central. 

El programa incorpora coneixements i bones pràctiques sobre equitat de gènere, promoció de la producció agroecològica, resiliència i seguretat alimentària i adaptació al canvi climàtic. L’aprenentatge en la llengua originaria implica, a més, el seu reconeixement i protecció. Les dones són les beneficiàries principals, atès les desigualtats històriques en el territori limiten les oportunitats de desenvolupament equitatiu i igualitari. 

“En els municipis fronterers de Guatemala, El Salvador i Hondures, la taxa d’analfabetisme mitjà de persones majors de 15 anys era del 31% l’any 2012. Així mateix, el nivell mitjà d’escolaritat és de 5,9 anys: 4,7 graus en l’àrea urbana i 2,8 graus en l’àrea rural. A més, la població de les comunitats ch’ortí necessita aprendre en la seua llengua pròpia”, expliquen des d’Escoles Solidàries sobre el context socioeducatiu de la regió. 

Escola Valenciana va contribuir a la traducció de la guia i cartilla en la llengua maia ch’ortí amb la campanya de 2021, la qual es gastarà ara a les diferents comunitats on s’implementa el programa. 

Pel Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, Escola Valenciana i Escoles Solidàries conviden els centres educatius a participar en el projecte, comboiant l’alumnat a aportar un euro dels seus estalvis per a col·laborar amb la cooperació humanitària i la solidaritat internacional, i construir, entre totes, un món més just.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: