Escola Valenciana reivindica les referents i l’acció ecofeminista pel 8M

Les activitats, sota el lema “8M Estimem-nos com la terra”, comencen amb una taula redona d’experiències amb dones rurals a Muro d’Alcoi

Escola Valenciana enceta la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, sota el lema 8M Estimem-nos com la terra. Enguany, la Comissió d’Igualtat de l’entitat ha volgut treballar en línia amb les Trobades 2023 Recuperem el verd amb Carme Miquel, de manera que clama per l’educació ambiental i l’acció col·lectiva quotidiana reivindicant les referents i les accions ecofeministes de proximitat. 

“Ens inspirem en les companyes que treballen per a reconèixer i millorar la vida de tots els ésser de la Terra des de fa dècades, situant l’estima com a valor principal de la convivència. Continuar la seua tasca, hui referent, sostenir i llegar el seu compromís, ara nostre, és una responsabilitat que assumim amb orgull i alegria. El territori és la nostra casa, tal com elles ens han ensenyat, per la qual cosa l’hem de cuidar i ens hem d’estimar”, ha afirmat la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena. 

En aquest sentit, l’entitat ha coorganitzat, amb l’Ajuntament de Muro d’Alcoi, la taula redona Estratègies ecofeministes des de les comunitats rurals, que tindrà lloc demà, dijous 2 de març, a les 19.00 hores, a la biblioteca Francesc de Paula Momblanch, situada a aquest municipi d’interior de les comarques del sud. Amb la col·laboració de la Coordinadora Alcoià-Comtat per la llengua, hi participaran Carme Ivars Ronda i Teresa de la Cruz Jordà, de la Naturadora, la directora del CRA Mariola-Benicadell, Azoraida Martínez Carbonell, i l’activista rural Maria Josep Fracés Vicario, per tal de compartir els reptes i les oportunitats que plantegen la igualtat i la sostenibilitat a les zones rurals des d’experiències educatives, l’economia social i l’activisme. 

Per tal de plantejar aquesta activitat, Escola Valenciana ha recuperat el missatge de Carme Miquel “valorem el potencial de les dones per a actuar amb criteris ecologistes quotidianament i que aquesta manera de fer, per a retornar la vida plena a la Terra, envolte l’acció feminista”. 

Activisme feminista 

Per mitjà de la campanya 8M: Activisme feminista. Unim-nos per la igualtat, Escola Valenciana donarà suport a les mobilitzacions feministes pertot el País i repartirà polseres amb el lema “Només sí es sí”. Com a iniciativa coeducativa, enguany promou de nou tallers gratuïts de prevenció de la violència de gènere, adreçats a alumnat d’ESO i Batxillerat, a més d’implementar aquelles accions previstes per al 2023 del Pla d’Igualtat. Per últim, la CAPPEPV- Escola Valenciana, amb la col·laboració d’Acció Cultural, projectarà una pel·lícula de temàtica feminista el pròxim 23 de març, a les 18.00 hores, al Centre Octubre de València. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: