À Punt Mèdia i Escola Valenciana organitzen un concurs de guions inspirat en Carme Miquel

Els temes dels guions han de parlar de les vessant de sostenibilitat i/o feminisme en l’obra de Carme Miquel

El premi és gravar el curtmetratge escrit per l’alumnat, que s’estrenarà en la Filmoteca i es difondrà en À Punt

À Punt i Escola Valenciana organitzen, per segon any consecutiu, un concurs de guió destinat a l’alumnat de primària i de l’ESO. Enguany, amb la figura de l’escriptora, mestra i activista Carme Miquel. 

L’objectiu és donar a conéixer a l’alumnat la figura de Carme Miquel, que va destacar en la defensa de la renovació de l’ensenyament, del medi ambient, el feminisme i la normalització de l’ús del valencià. 

En paraules de la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena, “À Punt i Escola Valenciana presentem per segon any consecutiu aquest concurs perquè contribuïsca a fomentar valors tan importants com la sostenibilitat i el feminisme, utilitzant la figura de la nostra Carme Miquel, a qui dediquem les Trobades 2023, com a referent i com a inspiració”. 

Els guanyadors assistiran a un taller de llenguatge audiovisual per a adequar el curtmetratge i preparar el rodatge, i, en acabar, podran gravar i postproduir el curt que han escrit amb tècnics professionals. 

Usó ha destacat que “a més de treballar Carme Miquel com a referent, l’alumnat s’endinsa en el món i la cultura audiovisual, alhora que fomenta el treball creatiu en grup”.

Finalment, l’obra s’estrenarà en la Filmoteca de València amb la participació de la classe i es difondrà en À Punt Mèdia que, segons el director general, Alfred Costa, “té entre els seus objectius despertar vocacions lligades a l’audiovisual valencià i difondre els valors que representava Carme Miquel”. “Per això”, ha afegit, “aquesta iniciativa encaixa completament en el nostre esperit de servei públic de comunicació”.  

Tots els centres educatius del País Valencià es poden presentar al concurs, que té dues categories: primària i ESO. Per a ajudar a treballar en les aules la figura de Carme Miquel s’han publicat dues guies didàctiques, una per a primària i una altra per a l’ESO. 

A més, també es posa a l’abast del centres educatius un manual sobre el treball del guió a l’aula. Totes les bases i els materials es poden trobar en el web de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i en el web d’Escola Valenciana

La data límit per a fer la inscripció i enviar el guió és el 21 d’abril.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: