Xixona acull la XXI Trobada de Secundària i Batxillerat de l’Alacantí

El parc Barranc de la Font reuneix 3.000 estudiants de tota la comarca

Xixona ha acollit aquest divendres 28 d’abril la XXI Trobada de Secundària i Batxillerat de l’Alacantí, organitzada per La Cívica de l’Alacantí, Escola Valenciana, l’IES Xixona i l’Ajuntament de Xixona. Aquesta Trobada, dedicada a la mestra, escriptora i ecofeminista Carme Miquel i Diego, ha reunit més d’un miler d’estudiants al parc Barranc de la Font del municipi.

La presidenta de la Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí, Marisol Pinilla Macías, ha titlat d’èxit la celebració d’aquesta Trobada, que busca promoure “l’educació ambiental i conscienciar l’alumnat sobre els reptes climàtics als quals ens enfrontem com a societat” i en la que “s’han reunit més de 3.000 alumnes d’educació Secundària i Batxillerat de l’Alacantí”.  A més, Pinilla ha mostrat “el desacord de la nostra entitat al del decret d’homologació del C1 de Valencià en educació, el qual demanem a la Conselleria que es modifique”.

La Trobada ha començat a les 10.00 amb la benvinguda a càrrec de la Bandeta IES Xixona i el repartiment de records de la XXI Trobada de secundària i batxillerat en valencià de la comarca de l’Alacantí. Tot seguit, han arrancat les activitats, els tallers organitzats pels centres educatius, el Voluntariat Lingüístic de la Universitat d’Alacant, presidència de la Generalitat Valenciana, l’IVAJ i editorials. Després, ha tingut l’actuació musical a càrrec de la Bandeta IES Xixona. Per últim, ha tingut lloc el concert de La Gira d’Escola Valenciana, a càrrec de Malparlat.

A aquesta Trobada ha participat la vicepresidenta d’Escola Valenciana, Imma Garrigós i Albert; la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Xixona, M.Teresa Carbonell; el regidor de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Xixona, Cristian Sirvent; el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Xixona, Ricardo Mira; Ferran Isabel, en representació de la Universitat d’Alacant; les representants de l’STEPV, Anabel Garcia i Joanjo González; les representants de la Federació d’Educació CCOOPV, Carmen Soria i Marina Rodríguez; la representant de l’Editorial Bromera, Núria Montllor Mira, el representant de Lletra Impresa Edicions, Juli Capilla i Fuentes; i representants sindicals, institucionals i d’entitats socials de l’Alacantí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: