La Trobada de Sant Joan d’Alacant crida a actuar pel clima i la llengua

Aquest diumenge s’ha celebrat la XXXV Trobada de l’Alacantí “Recuperem el verd”

Sant Joan d’Alacant ha acollit aquest diumenge la XXXV Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alacantí, organitzada per La Cívica de l’Alacantí, Escola Valenciana, el CEIP Lo Romero i l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, i en la qual han participat al volant de 5 mil persones de tota la comarca.

La presidenta de la Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí, Marisol Pinilla Macías, ha destacat “la implicació de les comunitats educatives de l’Alacantí, així com de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, que han fet possible l’èxit d’aquesta Trobada”. Així, Pinilla ha reivindicat la celebració d’aquesta jornada al CEIP Lo Romero: “Ha estrenat nou centre i instal·lacions aquest curs, un fet esperant durant molts anys, i és molt important per a les persones que promovem i apostem per una educació pública, de qualitat i en valencià”.

La programació, enguany dedicada a la figura de Carme Miquel i Diego, ha començat a les 10.00 hores amb un esmorzar popular, seguit de l’acte de benvinguda, els parlaments d’autoritats i el repartiment de records als centres participants.

A continuació, han arrancat les activitats: els tallers organitzats pels centres educatius de l’Alacantí, el Voluntariat Lingüístic de la Universitat d’Alacant, Presidència de la Generalitat Valenciana, jocs de fusta gegants, la Colla Sargantana de la Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant i editorials. 

A partir de les 11.00 hores, ha actuat la Muixeranga d’Alacant. Tot seguit, ha tingut lloc l’actuació de La Colla en ruta d’À Punt, amb els concerts de La banda de les Feretes i, després, de Dani Miquel.

En la Trobada de l’Alacantí han participat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo; la directora territorial d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, Reis Gallego i Perales; l’acadèmica de l’AVL M. Àngels Francés; el vicerector d’Estudis, Qualitat i Llengües de la Universitat d’Alacant, Francisco Torres; el vicepresident d’Escola Valenciana, Pablo Montaner i Brotons; representants municipals comarcals, diversos diputats i diputades, la Federació d’Educació CCOO PV i l’STEPV. A més, de les Chus Llibres, Camamuc, Lletra Impresa Edicions i Andana Editorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: