El verd de les Trobades 2023 ompli Benifairó de les Valls

Aquest matí s’han celebrat la XXXVI Trobada del Camp de Morvedre 

El municipi de Benifairó de les Valls ha acollit la XXXVI Trobada d’Escoles en Valencià de la comarca del Camp de Morvedre, organitzada per la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià Camp de Morvedre, Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benifairó de les Valls, i en la qual han participat més de 3.000 persones.

La presidenta de la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià Camp de Morvedre, Fina Mateu i Bolós, ha destacat “la implicació de tot el poble de Benifairó de les Valls per a fer possible aquesta Trobada”. “Per una banda, l’Ajuntament de Benifairó de les Valls que ens ha donat totes les facilitats i ens ha cedit espais i material. Per altra, la col·laboració del CEIP l’Ermita i de l’IES La Vall de Segó, així com de les comunitats educatives”. A més, Mateu ha destacat la celebració de la III edició del FesCamp, “que se celebrarà a Benifairó el pròxim 13 de maig amb l’actuació de Cactus, Colomet, Sociologia Animal, Niuss i Cate DJ”. Un festival que “ha celebrat activitats prèvies amb un taller de muralisme i un taller de rap a ’IES La Vall de Segó”.

Aquesta Trobada ha començat amb una concentració davant del CEIP L’Ermita, seguida d’una cercavila pels carrers de la població, acompanyada per la Banda de la Societat Juventut Musical de Faura, tabals i dolçaines. A continuació, s’ha rebut als centres educatius al Parc de l’Era i han tingut lloc els parlaments de benvinguda.

Després han arrancat els tallers i paradetes a càrrec dels centres educatius a la Ronda Vall de Segó. També ha tingut lloc una visita a la Casa Guarner i s’ha inaugurat l’exposició de dibuixos de l’alumnat del CEIP l’Ermita. A migdia ha tingut lloc un dinar popular que ha donat pas a l’actuació dels Estrellats, seguida de l’actuació final a càrrec del grup Canta Canalla.

A aquesta Trobada ha acudit la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Uso i Cariñena; el Director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Ruben Trenzano Juan; el president de la Federació Organitzacions per la Llengua Catalana – FOLC, Vicent Maurí Genovés; Juli Capilla i Fuentes, editor de Lletra Impresa Edicions; i representants sindicals, institucionals i d’entitats socials del Camp de Morvedre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: