Escola Valenciana promou l’exposició de Carme Miquel que acull el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València

La mostra podrà visitar-se del 5 al 12 de juny

La CAPPEPV, Coordinadora d’alumnes, professorat, pares i mares per l’ensenyament públic en valencià – Escola Valenciana, ha organitzat l’exposició sobre Carme Mique i Diego que acollirà el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València fins al 12 de juny. La mostra, sota el títol “Carme Miquel i Diego: una mestra del País”, compta amb la col·laboració de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. 

En l’acte d’inauguració, han participat les comissàries Adela Costa Català, Alfred Ramos González, Mercé Viana Martínez i Paula Beneito Mollà, les presidentes d’Escola Valenciana i la CAPPEPV, Alexandra Usó i Cariñena i Laura Font i Pérez, respectivament, així com Jaume Muñoz Borrás, marit de Carme Miquel.

Es tracta d’una exposició itinerant amb què Escola Valenciana vol promoure la figura de Carme Miquel a través dels seus vessants de mestra, escriptora, ecofeminista i activista per la llengua. I així, recòrrer els últims setanta-cinc anys d’educació renovadora al País Valencià de la mà d’una companya i referent compromesa amb el canvi educatiu i social, fundadora del moviment cívic Escola Valenciana. 

La mostra s’ha bastit de manera cooperativa, comissariada, a més, per Carmen Agulló Diaz, Alexandra Usó i Cariñena, Jaume Fullana Mestre i Pilar Calatayud. Forma part de la programació de les Trobades d’Escoles en Valencià 2023, amb el lema “Recuperem el verd amb Carme Miquel”, amb què Escola Valenciana ha volgut situar l’educació al centre de l’acció pel clima.

Des del març passat, ha visitat els municipis de Finestrat, l’Eliana, Xirivella, l’Escola Gavina, de Picanya, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Novelda, Ròtova, Ontinyent, Canals i Altea. A més de València, ha de recòrrer la Universitat d’Alacant, Burjassot, Benifairó de les Valls, Alcoi i Monòver els pròxims mesos. 


Un comentari a “Escola Valenciana promou l’exposició de Carme Miquel que acull el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València

  1. Em sembla molt interessant la exposició. Ha estat una mestra exemplar, defensora de la llengua i activista incansable. Sempre la recordarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: