Escola Valenciana, equip directiu

Escola Valenciana: “Defensarem la ciutadania valenciana de qualsevol atac o vulneració als drets fonamentals i la llibertat individual”

Després que Carlos Mazón expressara ahir, 14 de juny de 2023,  “la coincidència de populars i ultres en el desig d’eliminar l’Oficina de Drets Lingüístics, els assessors que ajuden els centres educatius a incrementar l’ensenyament en valencià i qualsevol política que incentivi la igualtat lingüística”.

Escola Valenciana manifesta que:

1. Eliminar l’Oficina de Drets Lingüístics és, en primer lloc, una declaració d’intencions que no deixa lloc a dubtes: el nou govern considera que les persones valencianoparlants som ciutadans i ciutadanes de segona. Ja que 3 de 4 vulneracions lingüístiques es produeixen precisament a l’àmbit de l’administració. El senyor Mazón va dir la mateixa nit electoral que governaria per a TOTS els valencians. Si elimina aquesta oficina significa que només governa pels valencians que parlen castellà. Deixa una part de la ciutadania en una situació d’indefensió davant la llei. Empara, al mateix temps, les persones que vulneren la llei. Ja que la llei VIGENT reconeix el dret d’adreçar-se a l’administració en qualsevol de les dues llengües oficials.

Considerem que com a representants públics i del poder executiu haurien complir amb el marc legal que estableix l’Estatut d’Autonomia, els drets fonamentals i els drets lingüístics.

En qualsevol cas, Escola Valenciana disposa d’una Oficina de Drets Lingüístics des d’abans d’abans de la creació de l’oficina de la Generalitat. Continuarem atenent les vulneracions lingüístiques i denunciant-les. Nosaltres hem estat i seguirem estant al costat de la gent lluitant per la igualtat de drets.

2. Quan parlem d’educació parlem d’aprenentatge i d’oportunitats. Negar l’aprenentatge del valencià no sols és perjudicial per als coneixements de l’alumnat. És negar-los una oportunitat no sols d’aprendre una segona llengua, sinó de facilitar-los l’aprenentatge de més llengües, ja que està demostrat que una persona bilingüe té més facilitat per aprendre més llengües. És també negar-los oportunitats a nivell social, cultural i laboral. Tindre més valencià a l’escola és tindre més riquesa.

Escola Valenciana així ho hem reivindicat i defensat. El nostre moviment va nàixer per portar el valencià a l’escola i per augmentar les hores lectives en valencià progressivament. Així ho vam aconseguir i en aquesta línia continuarem treballant. En taules de negociació, amb les universitats… A les aules, i als carrers!

Quan parlen d’eliminar qualsevol política que incentive la igualtat lingüística. Hem de posar èmfasi en la paraula IGUALTAT. La democràcia, precisament dóna un marc legal basat en els drets igualitaris de la ciutadania. Ara parlen de la igualtat lingüística. Quina serà la propera desigualtat que voldran defensar?

En Escola Valenciana defensem la igualtat lingüística, la igualtat de gènere i la igualtat d’oportunitats. Defensarem la ciutadania valenciana de qualsevol atac o vulneració als drets fonamentals i la llibertat individual.


Un comentari a “Escola Valenciana: “Defensarem la ciutadania valenciana de qualsevol atac o vulneració als drets fonamentals i la llibertat individual”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: