Escola Valenciana tanca la campanya del Voluntariat pel Valencià amb una participació de 1.100 persones

La modalitat als IES, que han incorporat aquest curs a proposta dels centres, ha reunit hui l’alumnat a València

Escola Valenciana ha tancat hui el Voluntariat pel Valencià del curs 2022-2023. El programa d’intercanvi lingüístic, sota el lema “Tasta el Valencià”, ha arribat al voltant de 1.100 persones, entre parelles lingüístiques i grups de conversa de 24 municipis de les comarques valencianes. La novetat d’enguany, la modalitat dels IES, amb 12 centres participants, ha conclòs aquest matí amb una trobada d’alumnat a València. 

L’acte ha començat amb benvinguda i esmorzar al Parc de l’Hospital, per a acollir, tot seguit al Teatre Micalet, les experiències del Col·legi San Vicente Ferrer, de Sagunt, al Camp de Morvedre; i l’IES Albal, a l’Horta Sud, així com el concert de Colomet. Entre el públic, altres centres interessats en implantar el projecte el pròxim curs, a més de diversos activistes d’Escola Valenciana, com la presidenta Alexandra Usó i Cariñena i la coordinadora del Voluntariat pel Valencià, Xon Doménech Agramunt. 

“Acabem la campanya amb el pensament que aquest programa funciona com una màquina ben engreixada. Entre les dues campanyes de l’any i els pobles participants, hem arribat a més de 1.100 persones, hem guanyat l’atenció dels mitjans de comunicació com mai abans i hem encetat un projecte molt ambiciós a proposta dels centres, que esperem que cresca de forma exponencial el curs vinent,” ha destacat la coordinadora. 

El Voluntariat als IES, que Escola Valenciana ha impulsat aquest curs a petició dels centres, és una modalitat adaptada a les necessitats i les dinàmiques de l’aula, per a treballar les competències lingüístiques de l’alumnat, principalment la parla i la conversa, i millorar la fluïdesa verbal. 

Segons Xon Doménech, el Voluntariat pel Valencià continuarà, el pròxim curs, amb els dos formats habituals, en líniea i presencial, adaptats a les demandes d’aprenents i ensenyants. Escola Valenciana impulsarà una acció de captació de voluntàries en passar l’estiu per tal d’organitzar les parelles i els grups més ràpidament. “Ens agradaria moltíssim comptar amb la participació de totes aquelles persones que volen fer gran la nostra llengua”, ha expressat la coordinadora del projecte, que anima a tothom a participar-hi. 

En el Voluntariat pel Valencià col·laboren l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Diputació de València i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: