El laboratori d’idees d’Escola Valenciana impulsa un festival de teatre i un torneig de futbol en valencià

· El Festival d’Alger i la Copa Masclet comencen la seua recaptació a través de la plataforma Verkami 

· Una aposta per la cultura i l’esport per seguir expandint el valencià

Escola Valenciana ha activat el procés de finançament de la 3a edició d’EscolaLAB, la plataforma de micromecenatge especialitzada a fer possibles projectes culturals i socials de promoció del valencià

D’entre els 15 projectes presentats a la convocatòria, de temàtiques i procedències diverses, l’entitat ha seleccionat dos relacionats amb l’esport i el teatre. La Copa Masclet i el Festival d’Alger s’uneixen, per tant, a altres projectes com Guillem, nosaltres no t’oblidem, L’Squad d’Aitor i Júlia, Un món de paraules, Pelletes tornarà i El recapte, que van aconseguir recaptar més de 25.000 euros. 

En passar a la fase d’activació, els projectes comptem amb l’assessorament i experiència logística d’Escola Valenciana per a assolir el seu finançament. Ara és el moment de les i els Activistes, que tenen 40 dies per a fer les seues aportacions econòmiques i fer possibles aquests dos projectes.

LA COPA MASCLET

La Copa Masclet, per la seua part, naix com a contraposició del futbol modern i els valors que representa. El projecte, idea de Patà i Avant, pretén crear un espai on poder establir vincles entre la nostra llengua i l’esport més majoritari, ja que l’impulsor, Lorenzo Muñoz, comenta que moltes vegades és difícil practicar l’esport en valencià.

A més, la Copa Masclet es retransmetrà completament en Twitch, la plataforma de directes, amb una narració completa de tots els partits de la competició. 

FESTIVAL D’ALGER

El Festival d’Alger és una proposta que vol apropar el teatre i les arts escèniques a Otos, un poble de la comarca de la Vall d’Albaida amb no més de 504 habitants. Un festival de tres dies de duració que té com a objectiu impulsar la cultura per al veïnat de municipis menuts fent que formen part de les diferents representacions. Un punt de trobada dels artistes amb el poble, on la cultura, l’art, el patrimoni i la tradició són les prioritats. 

Professionalitat, interdisciplinarietat, reivindicació, ruralitat, proximitat, divers, inclusiu, feminista i en valencià són els principis pels quals es mou aquest festival d’arts escèniques que dinamitzarà activitats com música en directe, tallers de teatre, xarrades, exposicions i moltes més activitats, fent del Festival d’Alger un espai lliure on tots els projectes són benvinguts. 

Visiteu el web escolalab.org per saber més sobre el laboratori d’idees d’Escola Valenciana i els projectes que estaran fent campanya fins al 22 d’octubre per aconseguir els objectius. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: