Escola Valenciana valora positivament la modificació que permet utilitzar el valencià al Congrés

Escola Valenciana ha manifestat la seua valoració positiva de la modificació del reglament del Congrés, que permet “que des d’ara es puga emprar el valencià al Congrés dels diputats i diputades”. No obstant això, l’entitat la considera “una mesura que s’hauria pogut prendre molt abans, vista la facilitat a l’hora de poder executar-ho.” 

En paraules d’Andreu Carapuig, tècnic de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana, accions com aquestes “fan que el valencià guanye prestigi i visibilitat amb aquest reconeixement”. A més, aquest canvi podria servir “com a eina de promoció lingüística internament arreu dels territoris de parla catalana i exteriorment més enllà del nostre domini lingüístic”.

L’entitat vol que la llengua siga referent d’ús i reafirma el seu compromís per seguir “treballant per la plena normalització del valencià en la societat en qualsevol àmbit i context, es tracte de l’educatiu, el sanitari, el laboral, el judicial, la seguretat, l’institucional o l’administratiu”.  Per últim, celebra que amb el valencià i exercint la diversitat també “se li planta cara i serveix de contenció contra el feixisme”, ha dit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: