Escola Valenciana presenta el II volum de “Tasta el Valencià”, el llibre del Voluntariat pel Valencià

Aquest recopilatori reuneix noves experiències de la cultura culinària de les comarques valencianes 

Escola Valenciana ha presentat aquesta vesprada en un acte celebrat al Saló d’Actes del Col·legi Major Doctor Peset el llibre “Tasta el Valencià II”. A l’acte han participat Alexandra Usó i Cariñena, presidenta d’Escola Valenciana; Verònica Cantó Doménech, presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Xon Doménech Agramunt, coordinadora del Voluntariat pel Valencià; així com Joan Vila i Colomer, col·laborador del Tasta el Valencià. 

A l’acte, també s’han presentaran nous vídeos amb receptes i parlars del Maestrat, la Vall d’Albaida, el Camp de Morvedre i el Camp de Túria, continuant així amb la ruta gastronòmica encetada en 2021, els quals s’han pogut enregistrar gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de totes les persones que hi han participat.

Com ha explicat la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena “Tasta el valencià és una barreja d’ingredients i de paraules; de menjar casolà i de tradició; i d’estima per la llengua i de patrimoni culinari. Alhora que encoratgem a cuinar i tastar plats típics valencians, també afegim a la recepta noves paraules i una diversitat de parlars de les nostres comarques que fan la nostra llengua més rica”.

Voluntariat pel Valencià

Actualment, Escola Valenciana té obert el període d’inscripció al curs 2023/24 del Voluntariat pel Valencià. Les persones que vulguen ser voluntàries, siga com a aprenents o ensenyants, poden formalitzar-ho a http://voluntariatpelvalencia.org fins dilluns 2 d’octubre.

Escola Valenciana assignarà les parelles o els grups de conversa corresponents perquè persones interessades a aprendre o practicar valencià puguen fer-ho. El programa, que és totalment gratuït, des de la seua creació l’any 2005, ha format més de 10.000 parelles lingüístiques arreu del País Valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: