La Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del País Valencià convoca a les comunitats educatives per concentrar-se i guardar un minut de silenci per la pau

La Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del País Valencià mobilitza el proper divendres 17 de novembre a l’alumnat, professorat i professionals que treballen als centres educatius a concentrar-se i guardar un minut de silenci a l’hora del pati, per rebutjar qualsevol forma de violència contra la població civil, així com l’ús de la guerra com a eina per a resoldre conflictes.

Segons la UNRWA, l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient, amb data de 3 de novembre de 2023, més de 9.000 persones han mort a Gaza pels bombardejos de l’exèrcit Israelià, el 70% dones i menors d’edat, i 22.000 han resultat ferides. A això cal afegir 2.000 desaparegudes, presumiblement sota els enderrocs dels edificis destruïts, entre ells 1.100 xiquets i xiquetes.

Per altra banda, més de 50 instal·lacions de l’ONU en Gaza, la majoria escoles, han resultat danyades, incloent-hi cinc per atacs directes. El resultat ha sigut la mort de civils que es refugiaven en aquests centres, que pensaven que no anaven a patir atacs a l’estar en instal·lacions “sota la bandera de l’ONU”. D’aquestes víctimes, 72 són membres de l’ONU que treballaven en aquests centres, la majoria docents.

A més a més, després de l’atac de Hamàs i altres grups del 7 d’octubre contra una sèrie de localitats del sud d’Israel, han sigut assassinades 1.200 persones i hi ha 240 ostatges israelians.

Per això, la Plataforma demana  un alto en foc en la Franja de Gaza per garantir el cessament dels bombardejos sobre la població civil i l’obertura de corredors humanitaris. Així com l’alliberament de tots i totes les ostatges capturats per dues parts, la fi de les hostilitats contra les poblacions palestines de Cisjordània, el dret al retorn de les persones palestines refugiades i la celebració d’una Conferència de Pau sota els auspicis de l’ONU amb l’objectiu d’aconseguir una pau duradora a la regió i el respecte als drets humans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: