Escola Valenciana organitza el Cicle de Cinema valencià a Barcelona 2023

Els dies 14 i 15 de desembre als Cinemes Girona de Barcelona

Escola Valenciana i Espai País Valencià tornen a col·laborar en la difusió del cine i organitzen el IV Cicle de cinema valencià a Barcelona, que se celebrarà els dies 14 i 15 de desembre als Cinemes Girona de Barcelona (Carrer Girona, 175).

Una vegada més, ambdues entitats promouen aquest cicle per a visibilitzar la producció cinematogràfica valenciana a Catalunya. Concretament, en aquesta nova edició es projectaran tres pel·lícules: “Les vacances de Mara” (2023), de la directora Elena Escura; “La mestra” (2023), de Sergi Pitarch; i “Quan no acaba la nit” (2023), d’Óscar Montón.

El dijous dia 14 a les 20 hores, s’inaugura el cicle amb la presència de la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, amb la projecció de “Les vacances de Mara” d’Elena Escura. El poble es prepara per a celebrar la seua festa major i Blanca s’acura en què la primera paella que prepara en la seua vida li quede perfecta. Al film, Mara visita inesperadament a una antiga amiga, Vera. Després de passar una jornada juntes, s’acomiaden: són vacances de Pasqua i ambdues tenen viatges programats. No obstant això, quan Vera se n’ha anat, Mara retrocedeix sobre els seus passos i decideix instal·lar-se a casa de la seua amiga.

Divendres dia 15 a les 18 hores es projectarà “La mestra”, de Sergi Pitarch, un documental que narra la història de Marifé Arroyo, una mestra que va revolucionar l’educació en un xicotet poble valencià en els anys 70 i 80. Malgrat l’oposició conservadora, Marifé va ensenyar en valencià i va aplicar mètodes innovadors, millorant el rendiment escolar i la vida de la comunitat. No obstant això, va enfrontar amenaces i acusacions polítiques durant la complexa Transició en la societat valenciana.

I, el mateix divendres, finalitzarà el cicle amb la projecció a les 20 hores de “Quan no acaba la nit” (2023), d’Óscar Montón. Un film que ens situa en els anys 90. Pol, Carlos, Cris i Fran experimenten de ple l’impacte de la “moguda valenciana”, coneguda com “la Ruta del Bakalao”. Amb just divuit anys, i sense un gran objectiu clar a llarg termini, els joves passen els seus dies esperant que arribe el cap de setmana per a eixir de festa a la recerca de la diversió infinita, una forma d’evasió dels seus problemes quotidians.

Aquest cicle de cinema disposa de la col·laboració d’Espai País Valencià i Drac Màgic i el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i totes les sessions seran gratuïtes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: