Escola Valenciana demana acabar amb el districte únic i la reforma de la llei del plurilingüisme en una reunió amb el secretari autonòmic d’educació

La presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena, s’ha reunit aquest dimecres, 31 de gener, amb el secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy; Laura Navarro, subdirectora general de coordinació i relacions institucionals; i Vicent Satorres, subdirector general de política lingüística per tal de demanar l’eliminació del districte únic i mostrar la seua postura en contra de la reforma de la llei de plurilingüisme.

Així, en la conversa que han mantingut, la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, ha proposat diverses accions que, a parer de l’entitat, poden ajudar a augmentar l’ús social del valencià així com millorar les competències de l’alumnat. “No volem que es realitze cap pas enrere en les fites aconseguides, i en aquesta línia, continuarem treballant”, ha asseverat.

A més d’explicar les postures que manté Escola Valenciana en aquests aspectes importants, s’han explicat les activitats que fa l’entitat, així com s’ha lliurat l’informe de vulneracions de drets lingüístics realitzat el passat mes de desembre.

Llibertat no és demagògia

Escola Valenciana ha llançat una campanya en xarxes socials per tal de contestar la Conselleria d’Educació en matèries com el districte únic i l’educació plurilingüe. La iniciativa, sota el títol “Llibertat no és demagògia”, crida l’atenció sobre la necessitat de “desmuntar les fal·làcies” d’un model educatiu “reaccionari, conservador i discriminatori, que limita l’aprenentatge del valencià, divideix les famílies i degrada l’escola pública”.

Els continguts de la campanya, que aniran actualitzant-se setmanalment, poden consultar-se al web: https://escolavalenciana.org/web/escola-valenciana-defensa/ i als perfils de Facebook, X i Instagram d’Escola Valenciana.

No al districte únic

La Plataforma per l’Ensenyament Públic de la qual forma part Escola Valenciana, ha programat una sèrie de conferències per a tractar sobre les conseqüències de l’aplicació del districte únic. El primer acte tindrà lloc aquesta vesprada, a les 18 hores,  en la llibreria Abacus a València (Poeta Quintana, 5, València) i consistirà en la presentació de l’estudi realitzat per la Universitat de València sobre el mapa escolar a la ciutat de València.

Està previst també la presentació del llibre “El negoci de les aules”, del periodista Moisés Pérez, el pròxim 28 febrer; i una taula rodona entre escoles que van patir les retallades d’unitats durant la darrera legislatura del govern del PP, prevista per al 21 de març.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: