Cinc equips valencians participen en la final de Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats i Escola Valenciana

La Universitat Jaume I de Castelló acull la competició del 17 al 19 d’abril 

L’alumnat classificat és d’Elx, Castalla, Manises, València i la Vall d’Uixó

Cinc equips valencians participaran en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitat i Escola Valenciana. La fase final d’aquesta competició d’oratòria, que tindrà lloc a partir de hui i fins el 19 d’abril a la Universitat Jaume I de Castelló, acull els 14 equips classificats en les fases locals de Catalunya, Andorra i País Valencià, organitzades el febrer passat a les seues universitats de referència. 

L’equip representant de la Universitat Miguel Hernández d’Elx és l’IES Victoria Kent, d’Elx, format per Francisco Alfaro González, Hugo Martínez Martínez, Sofía Muran Trus, Mario Noguera Pacheco, Ayla Soler López i Carlos Coll Jara. Per part de la Universitat d’Alacant, guanyà la fase local l’IES Enric Valor, de Castalla, amb Lola García Cuenca, Pau Pérez Fernández, Darko Santiago Arnedo, Joan Sol Luna Pérez i Juan José Pérez Cerdà. La formació de la Universitat Politècnica de València pertany a l’IES Pere Boïl de Manises amb Samuel Alcalá López, Marc Camí Vázquez, Emma Ferrer Bonaviña, Marta Mei Sánchez Valldecabres, César Taboas Esteve i Montiel Montón Doménech. Per part de la Universitat de València, hi participa l’equip de l’IES Ramon LLull, de València,: Violeta Bisquert Gozálvez, Asier Cilleruelo Vidal, Maria Mira García, Mariola Villar i Trenzano, Lucía Villora Parra i Enric Senabre Carbonell. Per últim, l’IES Benigasló, de la Vall d’Uixó, representa la Universitat Jaume I, amb l’alumnat Sofia Gil Llombart, Marc Piquer Alegre, Maria Porcr Vicente, Tanit Sales González i Elsa Vilalta Fonfria. 

La tresorera d’Escola Valenciana, Maria Nebot Calduch, assistirà a l’acte de lliurament de premis. Per a l’entitat, aquest projecte educatiu potencia la competència lingüística en valencià, les habilitats comunicatives, així com aprenentatges significatius com el treball en equip, l’empatia i el pensament crític. 

En la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2024 participen 195 centres, 200 equips i vora 5.000 alumnes de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i FP d’entre 15 i 18 anys de Catalunya, el País Valencià i Andorra. És una activitat que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, amb el valencià com a llengua vehicular, entorn de la pregunta “La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?”, un tema controvertit i d’actualitat on l’alumnat valencià haurà de defensar tant la posició a favor com la posició en contra. Els tres equips campions guanyaran 1.500, 700 i 300 euros respectivament per a l’adquisició de material educatiu. 

Esola Valenciana coorganitza la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat al País Valencià. Iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats, compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el suport del Govern d’Andorra. 

Amb el suport de: