La Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Alta acull la primera competició de pilota grossa d’Escola Valenciana

Els carrers del centre de Pego ha acollit la jornada de la 1a competició de pilota grossa de les Trobades d’escoles en valencià que organitza la CAPPEV i Escola valenciana.

En aquesta trobada han participat alumnes de 8 centres diferents i un total d’11 equips de 5 xiquets i xiquetes cadascun. Paral·lelament, s’ha dut a terme un taller d’iniciació a la pilota grossa on participat al voltant de 25 xiquets i xiquetes que han pogut conèixer i practicar aquesta modalitat que té com a objectiu introduir als xiquets en la pilota. Durant tota la vesprada, es van enfrontar entre ells en dos grups i després van rebre el diploma de participació a la parada de ràdio Pego que va retransmetre en directe el lliurament, un agraïment molt especial per la seua col·laboració desinteressada.

Aquest nou projecte té com a objectius augmentar i millorar la presència del valencià entre el nostre alumnat, fer visible l’esport de la pilota valenciana i incorporar a les trobades aquest element cultural. A més de contribuir a la pràctica de l’activitat física saludable, sensibilitzar l’alumnat en els valors de la pilota valenciana i crear una vinculació entre tots els centres educatius a través de la pilota.

Durant aquesta primavera, hi haurà dues trobades, la de la Marina Alta a Pego, que es va realitzar dissabte passat, i la de l’Alcoià-Comtat, que es realitzarà a Tibi el pròxim 25 de maig. Després, avaluarem el projecte per tal de seguir-lo i ampliar-lo per al curs vinent.

Des de l’organització, volem donar les gràcies a l’ajuntament de Pego, en especial a la Regidoria d’Esports i al tècnic per la seua col·laboració, i a Caixa Popular i la Càtedra de pilota de la Universitat de València per la seua contribució al projecte. Tota iniciativa requereix del màxim col·laboradors possibles i aquestes entitats han facilitat i contribuït en tot moment a l’hora de realitzar la competició.

Amb el suport de: