Escola Valenciana convoca assemblees comarcals per a informar de la nova llei educativa i de la vaga del 23 de maig

Escola Valenciana continua amb les mobilitzacions per tal d’aturar la nova llei educativa del govern de PP i Vox, la qual comporta una modificació profunda del sistema educatiu valencià i un tractament discriminatori envers la llengua pròpia i oficial del País. Així, ha convocat assemblees informatives comarcals per tal d’informar de la proposta i per a convocar la comunitat educativa i la ciutadania valenciana a la vaga per l’escola pública del pròxim 23 de maig.  

Alacant (l’Alacantí), Castelló de la Plana (la Plana Alta), Crevillent i Elx (el Baix Vinalopó), Gandia (la Safor), Ondara i Benissa (la Marina Alta), Port de Sagunt (el Camp de Morvedre) i València representen alguns dels municipis que han acollit les reunions les darreres setmanes, amb l’objectiu de promoure espais de reflexió, debat i acció amb famílies, alumnat, centres, professorat i activistes. Vilamarxant (el Camp de Túria), Ibi (l’Alcoià-Comtat), Picanya (l’Horta Sud), Pego (la Marina Alta), l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa), Monòver (les Valls del Vinalopó) i de nou València ho faran els pròxims dies. 

Organitzen les convocatòries les coordinadores per la llengua comarcals federades a Escola Valenciana, amb l’acompanyament de la Comissió d’Educació de l’entitat i la participació, en alguns casos, de representants d’altres institucions i col·lectius, com universitats i sindicats. 

Sota el lema “Perseguir el valencià no és llibertat”, la campanya d’Escola Valenciana per tal d’aturar la llei d’educació inclou, a més de les assemblees informatives, mocions adreçades a consells escolars, famílies i plens municipals, punts d’informació als municipis acollidors de les Trobades d’Escola Valenciana 2024; accions en xarxes socials, com Eres “lliure”, amb què preten alertar sobre la intenció política d’inutilitzar el valencià; la manifestació del 25 d’abril País Valencià: llengua, cultura i futur, i donar suport a les accions per la llengua i la cultura arreu dels territoris, com les convocades per -NOS! Llengua i País o la Plataforma per l’Ensenyament Públic, entre d’altres. 

Carta a la ciutdadania 

Escola Valenciana, com a entitat de la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic, ha convocat les comunitats educatives i la ciutadania valenciana a participar en les mobilitzacions del pròxim dijous 23 per l’escola pública, en defensa del valencià i en contra dels atacs del nou govern valencià envers la identitat valenciana. 

Entre les accions per a promoure la participació, l’entitat ha enviat una carta a la ciutadania signada per la presidenta Alexandar Usó i Carinyena per tal d’alertar de les conseqüències de la llei educativa de PP i Vox, segons la qual la proposta arracona el valencià, delega en els centres la gestió de les sol·licituts mixtes, desmereix el rol docent, deslegitimitza els Consells escolars, obvia la situació de recessió lingüística del valencià, no garanteix l’ensenyament equitatiu de les dues llengües oficials, discrimina l’alumnat, prioritza la ideologia a l’objectiu fonamental d’ensenyança-aprenentatge de l’alumant, no hi incorpora criteris pedagògics i didàctics. 

“Necessitem el vostre coratge als carrers perquè el nostre patrimoni cultural i lingüístic perilla; perquè volen pervertir l’escola com a espai de llibertat i acolliment; perquè cal protegir els drets del nostre alumnat i dels nostres fills. Ara més que mai, hem d’assumir la veu del nostre poble i reivindicar-nos en valencià. Comptem amb totes!”, afirma Usó i Carinyena en el comunicat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: