Ontinyent acull la I Trobada de Secundària d’Escola Valenciana a la Vall d’Albaida

Ontinyent acull la I Trobada de Secundària d’Escola Valenciana a la Vall d’Albaida

Al voltant de 900 estudiants de la comarca participen en la festa per la llengua

Sota el lema “Fem poble, parlem valencià”, el recinte ferial d’Ontinyent ha acollit aquest matí la I Trobada de Secundària de la Vall d’Albaida, organitzada per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià (COVALBA) – Escola Valenciana i els IES Jaume I i L’Estació. Amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, la jornada ha volgut promoure la llengua entre l’alumnat adolescent en un context de convivència i gaudi, mitjançant tallers, experiències educatives i activitats musicals. 

Al voltant de 900 estudiants de centres educatius de secundària, batxillerat i cicles formatiu d’Ontinyent, Castelló de Rugat, Albaida, Benigànim i Aielo de Malferit han participat en la convocatòria, en què han col·laborat altres entitats i col·lectius del territori amb una programació educativa i cultural atractiva i diversa. D’una banda, amb la Fira de Projectes, els centres han mostrat i compartit experiències educatives on l’alumnat representa la figura central de l’aprenentatge. D’una altra, l’escenari ha acollit l’actuació de Karlos K-DJ, així com dels tres grups finalistes del Premi Ressonant: “La banda del pati”, del Col·legi de La Milagrosa d’Ontinyent, “Fil i Cotó”, de l’IES Biar, i “Fem Fem”, de l’IES l’Estació d’Ontinyent. 

“Amb Ressonant volem estimular els talents creatius dels nostres centres perquè s’inicien en el món musical component i interpretant en valencià. Amb la primera edició, ens hem adonat que aquest model il·lusiona per a fer música i cantar en la nostra llengua, perquè les propostes rebudes són de grups llavor que han participat en un concurs musical per primera vegada”, ha manifestat l’activista de COVALBA Laura Barberà Borràs

Han acompanyat la jornada l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez Gramaje, el regidor d’Educació, Ferran Gandia Poveda, i els regidors de Compromís, Nicolau Calabuig Serna i Elena Gandía Galbís; també, la diputada de Compromís al Congrés Àgueda Micó i Micó, així com el diputat de Compromís a les Corts Valencianes Jesús Pla Herrero. Hi han col·laborat la Unió Musical d’Ontinyent, l’escola de música Ad Libitum, la Universitat de València, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, l’Associació Protectora d’Animals d’Ontinyent, Joves PV la Vall d’Albaida i l’STEPV. 

Trobades d’Escola Valenciana 2024

Els municipis que acolliran les últimes Trobades 2024 d’Escola Valenciana són Beniatjar i Otos, la Vall d’Albaida, demà dissabte, 15 de juny. Fins ara, les festes per la llengua han passat per Picanya (l’Horta Sud), Mutxamel i Agost (l’Alacantí), Estivella (el Camp de Morvedre), Cabanes (la Plana Alta), Benimodo (la Ribera), Burjassot (l’Horta Nord), Pego (la Marina Alta), Argelita (l’Alt Millars), Monòver (les Valls del Vinalopó), Santa Pola (el Baix Vinalopó), València, Novetlè (la Costera), Albocàsser (el Maestrat), Llíria i Benissanó (el Camp de Túria), Benidorm (la Marina Baixa), Tibi (l’Alcoià i el Comtat) i Llocnou de Sant Jeroni (la Safor-Valldigna). 

Entitats col·laboradores 

Les Trobades 2024 tenen el suport de la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández, Aproop, Bromera, Abacus, Unión Alcoyana i Ofideco. També, de la Fundació Full, amb què Escola Valenciana comparteix el projecte “Llibres al cim. Cent d’Estellés”, per a divulgar el llegat del poeta entre les comunitats educatives, i de la Càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València, que ha incorporat activitats a les programacions comarcals. 

Un comentari a “Ontinyent acull la I Trobada de Secundària d’Escola Valenciana a la Vall d’Albaida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: