Escola Valenciana reivindica l’educació en diversitat pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

L’entitat fa costat els col·lectius que lluiten per la visibilitat trans i la igualtat plena

Escola Valenciana commemorarà el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ amb la campanya “Per una escola transdiversa”. Enguany l’entitat vol acompanyar la lluita per a visibilitat trans i reivindicar la plena igualtat de les persones transsexuals i transgènere, especialment per als xiquets i xiquetes, per ser-ne més vulnerables, davant el retrocés en drets que han denunciat altres col·lectius al País Valencià.  

“L’escola que volem és feminista i coeducativa, acollidora de la diversitat sexual, de gènere i familiar, aquella que promou entorns educatius oberts, lliures i segurs que possibiliten el creiximent personal, social i acadèmic de tot l’alumnat”, ha expressat l’activista de la Comissió d’Igualtat d’Escola Valenciana Imma Garrigós i Albert. En aquest sentit, amb la campanya d’enguany, l’entitat preten fer costat el treball de formació, sensibilització i acompanyament de col·lectius com LAMBDA o Chrysallis. 

“Com reivindiquen les companyes, l’educació és la garantia dels drets LGTBIQ+, per això l’accés a formació i materials especialitzats per a professorat, alumnat i famílies, com poden ser llibres o pel·lícules, és importantíssim per a prevenir la violència i construir comunitats inclusives”, ha afegit Garrigós en relació a la censura i la discriminació que practiquen el govern de PP i Vox i alguns ajuntaments valencians. 

És per això que la programació de l’Orgull d’Escola Valenciana, coordinada per la Comissió d’Igualtat de l’entitat, inclou la xarrada “Coneixem Chrysallis: Associació de famílies d’Infància i Joventut Trans”, amb Maria Gregori Casamayor i Teresa Benlloch Casaban, acompanyants de famílies, que tindrà lloc el pròxim 27 de juny, a les 19.00 hores, a la Sala d’exposicions Carmen Alborch de Picanya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Picanya. Presenta l’acte l’activista d’El Guaix – Escola Valenciana Montse Morales i Payà. 

Escola Valenciana, que donarà suport a les diferents manifestacions de l’Orgull arreu del País, ha elaborat, igualment, materials de consulta, treball i gaudi per a centres educatius i altres col·lectius, com reculls de llibres, pel·lícules i cançons de temàtica LGTBIQ+ i feminista per a abordar la diversitat afectiva, sexual i de gènere amb l’alumnat dins i fora de l’aula, així com altres accions en xarxes socials. A més, ha posat a disposició de les escoles tallers adreçats a l’alumnat per tal de prevenir la violència de gènere i masclista.

Comissió d’Igualtat d’Escola Valenciana igualtat@escolavalenciana.org


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: