Escola Valenciana convoca les activistes per a definir l’estratègia política per als pròxims anys

Escola Valenciana convoca les activistes per a definir l’estratègia política per als pròxims anys

L’entitat prepara accions davant la imminent aprovació de la llei educativa

L’Assemblea tindrà lloc el pròxim 29 de juny a Olocau en memòria del mestre Ferran Zurriaga

Escola Valenciana ha convocat una Assemblea General d’Activistes per tal de definir l’estratègia política dels pròxims anys, davant la imminent aprovació de la llei educativa del govern de PP i Vox. La reunió, que tindrà lloc el pròxim 29 de juny, a partir de les 10.00 hores, a Olocau (el Camp de Túria), en memòria del mestre Ferran Zurriaga, constituïx un espai de treball intern per tal determinar les prioritats i el funcionament de l’entitat. 

L’Assemblea d’Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua presentarà, debatrà i aprovarà el document polític que marcarà les línies estratègiques de futur de l’organització, com són el finançament, el relleu generacional, l’estructura organitzativa comarcal, l’acció coordinada amb altres entitats, l’ampliació de la base social i el discurs polític, entre altres reptes.

“Hem convocat totes les persones activistes perquè cal que l’entitat arribe a uns consensos clars i que interpel·len a qualsevol membre d’Escola Valenciana i a la resta de la societat valenciana davant els reptes que encarem”, ha manifestat la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Carinyena. A més a més, ha destacat la importància de la reunió per tal de promoure la participació i reforçar el compromís amb l’activisme.

En la reunió, Escola Valenciana presentarà, igualment, l’informe econòmic 2024, l’actualització d’Estatuts i la campanya de Trobades d’Escola Valenciana de 2025.  L’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero Morales, així com la família de Ferran Zurriaga, han confirmat l’assistència a l’acte, que inclou una visita cultural al municipi de vesprada. 

Per al seguiment en xarxes socials, l’entitat ha creat les etiquetes #AssembleaActivistes, #ActivistesPelValencià i #SocActivista. 

En memòria de Ferran Zurriaga 

L’Assemblea d’Escola Valenciana tindrà lloc al CEIP Ferran Zurriaga d’Olocau en memòria del referent dels moviments de renovació pedagògica i l’ensenyament en català al País Valencià, que va faltar en novembre de 2022. Així, l’entitat rep un “senzill i sentit homenatge” a qui fou mestre i activista per la llengua, la cultura i el territori. 

Amb una pedagogia compromesa, Ferran Zurriaga i Agustí (1938-2022) va centrar l’acció educativa en les xiquetes i els xiquets, ensenyant-los el goig de la literatura, pel patrimoni natural i a estimar el valencià a través dels referents propis, amb curiositat, il·lusió i rigor. Mestre de mestre, escriptor i promotor de les coordinadores de docents, llavor de l’actual Escola Valenciana, l’entitat va reconèixer la seua tasca amb el Guardó Josep Vicent Garcia a la Trajectòria Individual 2018. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: