El TSJCV inadmet el recurs presentat per Escola Valenciana per falta de competència

El TSJCV inadmet el recurs presentat per Escola Valenciana per falta de competència

L’entitat insta als partits polítics amb representació a les Corts Generals a presentar el recurs d’inconstitucionalitat abans del començament del curs

Escola Valenciana ha rebut la notificació d’inadmissió del recurs que va presentar després de la publicació de la Llei Rovira al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per ser contrària al dret de les famílies d’iniciar el curs d’infantil 2024-2025 amb el projecte educatiu d’immersió lingüística en el qual ja havien encetat el procés d’admissió de l’alumnat perquè la competència per a impugnar disposicions legals la té el Tribunal Constitucional.

Concretament, a l’escrit presentat en seu judicial, signat per tres famílies que es veuen directament afectades per aquesta situació, s’explicava que els centres escolars escollits per part de les mares i pares per a cursar el curs vinent estan incorporats dins dels denominats “programes experimentals d’immersió lingüística en valencià”, i aquesta nova llei deixava sense efecte els esmentats programes per al curs 2024-2025 que començarà a setembre, per la qual cosa es sol·licitava la mesura cautelar de paralització d’aquesta disposició.

En resposta, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha indicat “expressament” que la competència per a impugnar disposicions legals la té el Tribunal Constitucional, motiu pel qual inadmet el recurs presentat. 

Per aquest motiu, des d’Escola Valenciana s’insta als partits polítics amb representació a les Corts Generals a presentar un recurs d’inconstitucionalitat que aconseguisca la paralització de la llei abans del començament del curs i, més concretament, de  la disposició final segona apartat segon que obliga als centres d’Infantil amb programes experimentals autoritzats, “a partir del curs 2024-2025, la impartició d’un mínim del 25% del temps lectiu en cada una de les dues llengües cooficials a la Comunitat Valenciana”.

“No deixarem que aquest entrebanc ens faça decaure, continuarem treballant per a paralitzar, a tots els nivells i en tots els àmbits educatius, aquesta llei nefasta per a l’alumnat”, ha assegurat Alexandra Usó, presidenta d’Escola Valenciana. 

Més de 3.000 signatures per la dimissió de Rovira

En aquest context, i unificant les veus contràries a aquesta llei, Escola Valenciana ha llançat una campanya de recollida de signatures per a exigir la dimissió del conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, que porta més de 3.000 signatures en els primers dies. La campanya continuarà oberta uns dies més al lloc web  www.escolavalenciana.org/web/rovira-dimissio/. L’entitat presentarà la petició al govern valencià amb les signatures de les persones adherides. 

Finalment, Escola Valenciana ha advertit que continuarà amb les mobilitzacions i accions encetades envers la llei, que arracona el valencià, delega als centres la gestió de les sol·licituds mixtes, desmereix el rol docent, deslegitimitza els Consells escolars, obvia la situació de recessió lingüística del valencià, no garanteix l’ensenyament equitatiu de les dues llengües oficials, discrimina l’alumnat, prioritza la ideologia a l’objectiu fonamental d’ensenyança-aprenentatge de l’alumnat, no hi incorpora criteris pedagògics i didàctics.

5 comentaris a “El TSJCV inadmet el recurs presentat per Escola Valenciana per falta de competència

  1. Esperem que el PSPV i Compromís presenten la impugnació al Tribunal Constitucional de les lleis Mazón i Rovira, que discrimina el valencià i la gent de les comarques castellà parlants del País Valencià… I si el TC no entén la discriminació de la llengua pròpia i històrica del PV arribar als Tribunals de Justícia de la UE. Ni un pas enrere!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de: