Concurs de Cartell – Trobades 2020

AMPLIEM LA DATA DE PRESENTACIÓ DE PROPOSTES FINS EL 30 DE JUNY DE 2019

Qui pot participar?

Pot presentar una proposta al concurs tot l’alumnat matriculat als batxillerats artístics, cicles formatius de Disseny i d’Il·lustració, escoles d’art i superiors de Disseny, alumnes de grau en publicitat i relacions públiques, i facultats de Belles Arts del País Valencià. Les propostes es poden presentar individualment o en equip. Cada persona només pot presentar una proposta, ja siga de manera individual o com a part d’un equip.

Quin és l’objectiu del concurs?

El concurs té com a objectiu l’elecció del cartell que servirà per difondre les Trobades d’escoles en valencià d’Escola Valenciana 2020.

Aquest concurs no va adreçat a professionals, sinó a persones en període de formació, amb un doble objectiu: d’una banda, impulsar i donar a conèixer nous valors en el camp artístic i del disseny; de l’altra, promoure l’ús del valencià a l’àmbit de les escoles i instituts artístics de les nostres comarques. Per això, les propostes que es presenten han d’haver-se realitzat com a treball de classe de les assignatures relacionades amb la matèria.

Les Trobades són festes per la llengua que es realitzen cada any en una vintena de comarques del País Valencià, una manifestació cultural que reuneix més de 200.000 persones entre mestres, xiquets, xiquetes, pares i mares. De caràcter festiu i reivindicatiu, se celebren des del 1986 amb diverses activitats al voltant de la Trobada: cercaviles, concursos, tallers, espectacles, concerts, trobades musicals, exposicions…

Escola Valenciana és una entitat cívica formada per 26 associacions comarcals i d’àmbit de país. El principal objectiu de l’entitat és la normalització lingüística en tots els àmbits d’ús de la llengua, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià.

Quines característiques han de tenir els treballs?

Els treballs han de ser obres originals i inèdites, i han de representar el lema de les Trobades 2020, que serà “Arrels de vida, llavors de futur”, en homenatge a la mestra Empar Navarro i Giner. El disseny ha de ser aplicable en reproduccions impreses (format vertical 62x46cm) i en formats de pantalla (tant en versions verticals com horitzontals). Escola Valenciana podrà sol·licitar als/a les autors/es de la proposta guanyadora la seua col·laboració en l’adaptació del disseny als diferents formats de difusió.

Com se seleccionarà el treball guanyador?

Un jurat format per membres de la Junta d’Escola Valenciana, de la Comissió de Comunicació de l’Entitat, i per professionals de l’àmbit de la il·lustració i del disseny, seleccionarà la proposta guanyadora.

Com s’han de presentar els treballs?

Les propostes s’han de presentar en un arxiu JPG (aprox. 1600x1200px a 72ppp) al correu trobades@escolavalenciana.org indicant en l’assumpte del missatge el nom i cognoms de l’autor/a de la proposta, i escrivint al cos del missatge el nom i la població del centre educatiu al qual pertany, més un telèfon de contacte de l’autor/a. Sols s’admetrà una proposta per participant.

Format

L’autor/a de la proposta guanyadora haurà de presentar –si la seua proposta és seleccionada– el fitxer gràfic en format vectorial, preferentment en format .AI (Adobe llustrator).

Termini

Les propostes es poden presentar fins al dia 30 de juny de 2019 inclòs.

Quan es sabrà el resultat?

El resultat del concurs es farà públic en el marc de la 17a Nit d’Escola Valenciana, però el guardonat o la guardonada ho sabrà tan bon punt el jurat haja prés la seua decisió.

Quin premi hi haurà?

La proposta seleccionada com a guanyadora es premiarà amb 1.800 €. Aquest premi està subjecte a retencióde l’IRPF, d’acord amb la normativa fiscal vigent.

Difusió i drets de propietat intelectual

Les persones interessades a participar en aquest premi, pel simple fet d’enviar el seu disseny, autoritzen Escola Valenciana a difondre’l en relació amb les activitats promocionals del concurs.

En cas que l’organització vullga fer servir les obres presentades a concurs fora d’aquest àmbit, sol·licitarà l’autorització per fer-ho.

La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases i del veredicte del jurat.

Cartell guanyador de la primera convocatòria del concurs.
© Marta Vidal Jover / Escola Valenciana

Amb el suport de: