La Gira

Info
El disc de la gira
La Gira 2019
Feslloc 2019
Partitures
Festival Itinerant de Música en Valencià
Contacte: gira@fev.org
Voro Golfe: 659 86 48 51
Carlos Cabello: 660 43 44 88
QUÈ ES LA GIRA?
És el projecte musical que Escola Valenciana Federació d’Associacions per la Llengua va crear l’any 2006 amb l’objectiu de promoure, arreu del nostre territori, el treball dels músics i cantants que empren el valencià en les seues creacions musicals. Alhora, l’entitat cívica pretenia impulsar la creació d’un circuit musical estable amb infraestructures de qualitat.
La Gira s’emmarca en el context de les Trobades d’escoles en valencià, les quals se celebren cada any en arribar la primavera. El projecte va adreçat, sobretot, al públic adolescent, jove i adult. De fet, amb la creació de La Gira, Escola Valenciana pretenia ampliar l’oferta lúdica i de promoció del valencià de les Trobades a l’àmbit juvenil: alumnat de secundària, cicles formatius, batxillerat i a l’estudiantat universitari.
Amb aquest propòsit, les coordinadores comarcals que formen Escola Valenciana organitzen els concerts de la Gira per a posar a l’abast de tothom una oferta musical variada arreu de les diferents comarques valencianes.
La Gira s’ha consolidat a base de treball i de perseverança i, a hores d’ara, funciona d’aparador de la música en valencià. A més, serveix per visualitzar la bona salut de què gaudeix actualmente aquest sector, perquè no és fruit de la casualitat que la producció de discos i la programació de concerts al País Valencià haja anat en augment en els darrers anys.
La Gira acumula xifres rècord en el panorama musical valencià: més de 170.000 assistents en els prop de 215 concerts celebrats en les 12 edicions anteriors.
DISC DE LA MÚSICA EN VALENCIÀ (EL DISC DE LA GIRA)
Fins ara, Escola Valenciana ha publicat 13 discos que són una mostra representativa del que es cou en l’escena musical valenciana.
Aquest material compta amb la col·laboració de les cinc universitats públiques valencianes i del COM. En els dos últims anys, també s’ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.
Ja està disponible el nou Volum XIII (el compilatori de 2018), editat gràcies a la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.

Mentretant, pots escoltar i descarregar-te els onze discos de la Música en Valencià publicats per Escola Valenciana, tot clicant el següent enllaç:
https://escolavalenciana.bandcamp.com/
– CONCERT INAUGURAL DE LA GIRA 2018
10 de març – Concert de falles
Lloc: Jardí dels Vivers (València)
Grups: Herba Negra, el Diluvi, Sva-ters, Smoking Souls i VaDeBo.
Hora: 20.30 hores

Entrades: 7 € (anticipada) https://www.entradasatualcance.com
Preu en taquilla:
– 10 € públic en general.
– 7 € per a les Amigues i els Amics d’Escola Valenciana i l’alumnat de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, presentant el respectiu carnet acreditatiu.
– Menors de 12 anys: entrada gratuïta (acompanyats del pare, mare o tutor/a legal. Imprescindible presentar DNI).

Assistència al concert de persones menors de 16 anys:
Imprescindible presentar DNI i la preceptiva autorització.
DESCARREGA’T ACÍ L’AUTORITZACIÓ PER A MENORS DE 16 ANYS
(Aquest document cal dur-lo imprés i signat el dia del concert i presentar-lo a l’Organització)
 
Amb la col·laboració de: Ajuntament de València, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Diputació de València, Universitat de València (Servei de Política Lingüística i de la Delegació per als Estudiants) i Universitat Politècnica de València.
Festival organitzat per l’Ajuntament de Benlloc, Escola Valenciana i l’Associació Feslloch. El festival va ser creat l’any 2007 i enguany arribarà a la tretzena edició. Any rere any, el Feslloc és el Festival Transformador del País Valencià i l’esdeveniment tanca la Gira d’Escola Valenciana.
Dates: 11, 12 i 13 de juliol de 2018.
Lloc: Benlloc (la Plana Alta)
Grups: Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, Atzembla, Prozak Soup i Valtònyc .
(pòximament noves confirmacions)
Facebook: www.facebook.com/feslloc/
Pàgina web: www.feslloc.com
1. La Flama. Obrint Pas.
3. El signe dels temps. Senior i el cor brutal 
4. Haiti Eva Denia
5. Inventari. Pau Alabajos 
6. La fuga de Cameta – Gent del Desert 
7. Crida – Aspencat 
8. Alegries de Miliet – Mox 
9. Fil de vint – Miquel Gil 

Amb el suport de: