Col·laborem amb l’alfabetització en Ch’ortí | Un euro, llavor de solidaritat

  • Un euro, llavor de solidaritat: Connectem escoles a l’Amèrica Central’.
  • Durant 2021 i 2022, Escola Valenciana va aconseguir recaptar 4.837 € per a l’ONG Escoles Solidàries.

Als països més pobres, es veu limitat i reduït l’accés de les poblacions més pobres a una educació de qualitat. Una població que també compta amb moltes limitacions financeres i tecnològiques. Aquest és el cas de diferents  països  de  Llatinoamèrica, concretament en municipis fronterers de Guatemala, El Salvador i Hondures, on la població s’enfronta a una exlusió que també és lingüística.

Enguany, Escola Valenciana ha decidit tornar a beneficiar l’ONG Escoles Solidàries a la campanya “Col·laborem en l’alfabetització en Ch’ortí“, destinada a contribuir a l’eliminació d’aquestes desigualtats mitjançant el projecte de traducció a l’idioma  indígena  maia  Ch’ortí  de  la  Guia  i  Cartilla  del  Programa  d’Alfabetització  per  a  la  Seguretat  Alimentària i Nutricional (AlfaSAN).

Per què Escoles Solidàries?

Escoles Solidàries és una ONGD valenciana que vol contribuir mitjançant l’Educació a la construcció d’un món més humà des d’unes conviccions bàsiques amb el programa Escoles Rurals en Línia i el programa per a l’Alfabetització per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (AlfaSAN).

Els projectes d’Escoles Solidàries treballen per a promoure la transformació de les comunitats educatives, fomentant l’educació en valors solidaris i compartint coneixements, experiències i recursos, per tal de contribuir a un desenvolupament més humà.

Un euro solidari amb les escoles de l’Amèrica Central

Escoles Solidàries, amb el suport d’Escola Valenciana, va impulsar en 2021 la traducció al dialecte maia Ch’ortí la guia i la llibreta de l’alumne del programa AlfaSAN a la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa amb  l’objectiu  de  reduir  els  índexs  d’analfabetisme  en  persones  adultes  alhora  que  es  formen  al  cultiu  i preparació d’aliments autòctons i bàsics que permeten l’eliminació de la pobresa i la  fam de  poblacions indígenes i vulnerables de la regió.

Aquesta nova campanya del projecte Un euro, llavor de solidaritat busca recaptar fons per al programa d’alfabetització i seguretat alimentària i nutricional en municipis de llengua ch’ortí de l’Amèrica Central. 

El programa, que utilitzarà els materials traduïts en 2021, incorpora coneixements i bones pràctiques sobre equitat de gènere, promoció de la producció agroecològica, resiliència i seguretat alimentària i adaptació al canvi climàtic. Les dones són les beneficiàries principals, atès les desigualtats històriques en el territori limiten les oportunitats de desenvolupament equitatiu i igualitari. 

Volem que l’alumnat, futures adultes i futurs adults, siga conscient de les limitacions educatives que viuen a altres parts del món i se solidaritzen, per això, convidem els centres educatius a participar en aquesta campanya. Les xiquetes i els xiquets que vulguen col·laborar sols hauran d’aportar un euro dels seus estalvis i amb aquest senzill gest posaran el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària per a construir un món més just. 

Els centres educatius interessats a participar cal que ho comuniquen a Escola Valenciana i indiquen el nom del centre i la població mitjançant el correu solidaritat@escolavalenciana.org o al telèfon 660 43 44 88, per també poder organitzar xarrades informatives amb voluntaris d’Escoles Solidàries en aquells centres que ho demanen. A aquestes activitats es poden explicar qüestions com la iniciativa “Un euro, llavor de solidaritat”, els Objectius de desenvolupament sostenible o informació sobre l’OGND Escoles Solidàries.

Podeu fer l’ingrés dels fons recaptats al compte d’Escola Valenciana:

ES46 3159 0060 1823 1522 9126 (CAIXA POPULAR)

Per favor, especifiqueu en el concepte el nom i la població del vostre centre.

Més informació: https://escolessolidaries.org/

Organitza:

En benefici de:

Amb el suport de:

NotíciesAmb el suport de: