Connectem escoles amb l’Amèrica Central | Un euro, llavor de solidaritat

  • Un euro, llavor de solidaritat: Connectem escoles a l’Amèrica Central’.
  • Durant 2021, Escola Valenciana va aconseguir recaptar 5.837 € per a l’ONG Escoles Solidàries.

La crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19 ha afectat tots els àmbits de la nostra vida, especialment, el dia a dia dels centres educatius. Aquestos veuen afectada la seua normalitat amb aules confinades. Aquesta situació és encara pitjor als països més pobres, on es veu limitat i reduït l’accés de les poblacions més pobres a una educació de qualitat. Una població amb moltes limitacions financeres i tecnològiques.

Enguany, Escola Valenciana ha decidit tornar a beneficiar l’ONG Escoles Solidàries a la campanya “Connectem escoles a l’Amèrica Central“, destinada a pal·liar la bretxa digital de la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa.

Per què Escoles Solidàries?

Escoles Solidàries és una ONGD valenciana que vol contribuir mitjançant l’Educació la construcció d’un món més humà des d’unes conviccions bàsiques amb el programa Escoles Rurals en Línia i el programa per a l’Alfabetització per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (AlfaSAN).

Els projectes d’Escoles Solidàries treballen per a promoure la transformació de les comunitats educatives, fomentant l’educació en valors solidaris i compartint coneixements, experiències i recursos, per tal de contribuir a un desenvolupament més humà.

Un euro solidari amb les escoles de l’Amèrica Central

La Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa, amb el suport d’Escoles Solidàries, ha implementat el projecte: “Escoles Solidàries en línia” per a la inclusió social i educativa en la regió Trifini a l’Amèrica Central, en temps de COVID-19.

Aquest projecte busca contribuir a reduir la bretxa social i educativa entre l’àrea rural i urbana en 3 comunitats rurals de municipis de la regió Trifini. Després de posar en marxa un equip informàtic de Comunicació Digital que done suport al cos docent per a la realització de classes en línia; i un equip d’Impressions i Reproduccions (Impremta Escolar), que permeta la reproducció de materials educatius necessaris per al desenvolupament dels processos educatius; ara impulsarem la creació de biblioteques a aquestes mateixes escoles.

Volem que l’alumnat, futures adultes i futurs adults, siga conscient de les limitacions educatives que viuen a altres parts del món i se solidaritzen, per això, convidem els centres educatius a celebrar el 30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, amb aquesta campanya. Les xiquetes i els xiquets que vulguen col·laborar sols hauran d’aportar un euro dels seus estalvis i amb aquest senzill gest posaran el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària per a construir un món més just. 

Els centres educatius interessats a participar cal que ho comuniquen a Escola Valenciana i indiquen el nom del centre i la població mitjançant el correu solidaritat@escolavalenciana.org o al telèfon 660 43 44 88, per també poder organitzar xarrades informatives amb voluntaris d’Escoles Solidàries en aquells centres que ho demanen.

Podeu fer l’ingrés dels fons recaptats al compte d’Escola Valenciana:

ES46 3159 0060 1823 1522 9126 (CAIXA POPULAR)

Per favor, especifiqueu en el concepte el nom i la població del vostre centre.

Més informació: https://escolessolidaries.org/

Organitza:

En benefici de:

Amb el suport de:

NotíciesAmb el suport de: