Parla’m en valencià

Telèfon: 96 340 70 60
voluntariatpelvalencia.org
info@voluntariatpelvalencia.org

El Voluntariat pel Valencià és el servei d’Escola Valenciana que vol crear nous parlants en valencià sense classes teòriques ni exàmens. A més, és un servei totalment gratuït. Es tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar fluidament la nostra llengua. El resultat són les “parelles lingüístiques”, formades per un voluntari/a i un aprenent que queden una hora a la setmana, durant 10 setmanes, per conversar en valencià.
Les parelles lingüístiques es formen entre persones d’una mateixa població que queden per conversar en valencià davant d’un café, fent una passejada, anant de compres, visitant un museu, etc. Es tracta de parlar en situacions reals i quotidianes.
Tanmateix, el Voluntariat és molt més. Des de la seua creació l’any 2005 s’han format vora 3000 parelles lingüístiques. Molts voluntaris continuen repetint, és més, molts aprenents després passen a fer-se voluntaris.
A més, des del programa s’organitzen activitats complementàries com el Club Lector, on els participants llegeixen un llibre en valencià i el comenten amb el seu autor; les passejades culturals, amb guies que fan explicacions en la nostra llengua o els grups de conversa, on un voluntari queda amb diversos aprenents per xarrar en grup.Així com tallers de teatre o doblatge. A més oferim descomptes en programacions de cinema i teatre en valencià.
Per a obtindre informació més exhaustiva i donar-vos d’alta com a voluntaris o aprenents visiteu el web propi del Voluntariat pel Valencià, que teniu al començament d’aquesta fitxa.
Aquest programa compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de la Fundació Bancaixa.

Al municipi on viviu no està en marxa el Voluntariat pel Valencià però ¿voleu participar-hi?
¿Voleu formar part del Voluntariat pel Valencià però viviu a l’estranger?
¿És complicat que us assignen una parella lingüística allà on viviu?
¿Us agradaria fer el Voluntariat des de l’ordinador?
Apunteu-vos al Voluntariat on line i inscriviu-vos com a voluntaris o aprenents virtuals!

Per poder fer el programa on line sols necessiteu: un ordinador amb webcam, altaveus i connexió a internet. A través de la plataforma Skype us podeu connectar per a conversar amb la parella lingüística que us assignarem a l’hora que pacteu tots dos.

Decàleg del Voluntariat pel Valencià
Preguntes més freqüents

Amb el suport de: