La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic presenta al conseller propostes educatives i anuncia accions contra la LOMCE

La Plaforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, en representació de totes les organitzacions que la configuren, Escola Valenciana, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, A Contracorrent, FEPV, Sindicat d’Estudiants, SEPC, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica, s’ha reunit amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, per a presentar-li el document de propostes de política educativa en representació de la comunitat educativa i de la qual són interlocutors davant l’administració. Un document presentat abans de les eleccions que la Plataforma continua reivindicant, amb el què està d’acord l’administració, però del què cal prioritzar temes. 

Durant la roda de premsa, que ha tingut lloc davant de la Coselleria d’Educació, Sandra Serrano, en representació d’Escola Valenciana, ha manifestat el caràcter «imprescindible i la necessitat ciutadana de derogar la LOMCE», a més de donar suport a totes les propostes reivindicatives de la Plataforma. En un altre ordre de coses, Serrano ha al·ludit a una de les reivindicacions històriques de l’entitat cívica, que fa més de 15 anys que es troba en estat d’espera: «des d’Escola Valenciana som conscients que una de les mesures més importants per a assolir la normalitat de la nostra llengua és la introducció del requisit lingüístic en la funció pública

 

La Plataforma, motor del canvi educatiu

20160302_111619.jpg

   El Conseller d’Educació ha reconegut a la Plataforma la seua tasca    de reivindicació i de protesta social, com a motor del canvi            polític. D’aquesta manera va considerar que està legitimada per a    ser interlocutora davant l’administració per establir un diàleg          permanent i aconseguir així el gran objectiu de la política              educativa que és garantir l’accés real al dret a l’educació.

   Així mateix, atès que la LOMCE encara està en vigor,                    la Plataforma va mostrar la seua preocupació al respecte i              va anunciar a Marzà les accions reivindicatives que es portaran a      terme aquesta setmana. La Plataforma ha previstorganitzar      avui dimecres un sopar reivindicatiu sobre la LOMCE, que          tindrà lloc al CEIP Cervantes de València de 20 a 22’00 hores. A més, la Plataforma dóna suport a la vaga convocada pels estudiants el 3 de març contra la LOMCE i el 3+2.

La Plataforma valora totes aquelles qüestions que ja s’han fet fins ara per dignificar l’escola pública però consideren que la Conselleria d’Educació té a hores d’ara assignatures pendents que es recullen al document i que és necessari saber quin compromís té la Conselleria per a abordar-les i establir un calendari d’objectius polítics que cal prioritzar. La Plataforma reunirà a totes les seues entitats per a elaborar eixe calendari de prioritats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de: