Escola Valenciana convida la ciutadania a conéixer la geografia de la corrupció al País Valencià

Hui a les 19 hores, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània acull la presentació del treball«Panoràmica de la corrupció al País Valencià 1995 – 2018», desenvolupat pel professor de Dret penal de la Universitat de València, Jorge Correcher. Aquest acte, organitzat per l’Observatori Ciutadà contra la corrupció, plataforma de la qual forma part Escola Valenciana, ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció donarà a conéixer el primer mapa de la corrupció que va tindre lloc al País Valencià des dels anys 1995 fins a 2018. La geocorrupcióes pot visualitzar a través de la pàgina de l’Observatori i analitza 32 casos en què els tribunals ja han dictat sentència. L’estudi s’ha realitzat amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Aquest col·loqui comptarà amb les intervencions de la presidenta de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, Consuelo Vidal, que serà l’encarregada de presentar el mapa de la corrupció durant el període de 1995 a 2018; el professor de Dret penal de la Universitat de València, Jorge Correcher,que parlarà de la jurisprudència als tribunals valencians 1995 – 2018 i, per la seua banda, el cap de servei d’Anàlisi i Investigació de l’Agència Valenciana Antifrau al·ludirà a les denúncies que l’Agència ha rebut de 2017 a 2018. L’acte estarà moderat per la membre de l’Observatori, Laia Maurí.

L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció és una associació cívica constituïda per Escola Valenciana,Acció Cultural del País Valencià, Acicom, Atelier, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet i Perifèries. Els seus objectius fonamentals són, en primer lloc, promoure els valors democràtics europeus de transparència i dret ciutadà d’accés a la informació, com a instruments per a l’enfortiment de la legitimitat de les institucions democràtiques; en segon lloc, impulsar la participació ciutadana en la lluita contra la corrupció i especialment la de la societat civil organitzada i, en tercer lloc, facilitar serveis necessaris i de qualitat i animar i promoure l’acció participativa democràtica, ciutadana, de control i denúncia alternativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de: