Escola Valenciana dóna l’enhorabona a la Cívica pel premi Vicent Ventura

La Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana ha felicitat la Cívica, una de les entitats que en formen part i treballen per la normalitat de la llengua a la comarca de l’Alacantí, per haver sigut reconeguda amb el XVIIé premi Vicent Ventura. Aquest guardó s’atorga anualment a persones o col·lectius que s’hagen distingit per la seua trajectòria cívica i implicació amb la llengua i la cultura. El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha donat l’enhorabona a la Cívica: «per aquest premi que reconeix el seu compromís amb la llengua i també fa valdre el treball tan necessari que la Cívica desenvolupa al sud del nostre país.» 

Avui a les 19 hores l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de València acollirà el lliurament del premi a la Cívica, que consisteix en una escultura de Sebastià Miralles. El guardó va ser instaurat per la Universitat de València el 1998, any de la mort del periodista valencià Vicent Ventura. El jurat, format per la Universitat de València, la Universitat Jaume I, persones que van mantindre una estreta relació amb Vicent Ventura, CCOO, STEPV, UGT, Unió de Llauradors i Ramaders i Unió de Periodistes Valencians, també ha distingit amb aquest premi l’activista per la llengua i actual director del Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant, Josep Forcadell Saport.

Les principals línies d’actuació de la Cívica – Escola Valenciana es poden encabir en tres eixos. En primer lloc, l’entitat se centra en el desenvolupament d’una política educativa amb l’objectiu de completar el mapa escolar valencià i aconseguir que tothom qui vulga puga escolaritzar els seus fills en valencià. En aquest sentit, la Cívica afavoreix la Trobada d‘alumnes escolaritzats en valencià en primària, secundària i batxillerat de l’Alacantí i potencia iniciatives educatives en valencià que donen suport a una normalització lingüística.

En segon lloc, aquesta entitat, que treballa per la recuperació de la llengua a l’Alacantí, porta a terme una política institucional per garantir que les administracions facen servir el valencià en tota la documentació i en qualsevol altra forma que utilitzen per a adreçar-se a la ciutadania.

En tercer lloc, la Cívica aplica una mena de política cultural i d’ús social de la llengua amb la intenció de posar a l’abast de la ciutadania activitats culturals i d’oci en valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de: